Desertiniai - šokoladiniai margučiai su džiovintais vaisiais ir riešutais

2024-03-28 Autorius oSkanu.lt

Desertiniai - šokoladiniai margučiai su džiovintais vaisiais ir riešutais
Net gerai nepamenu, kur radau tokią deserto idėją (ko gero, plačiojo interneto platybėse), bet jau keletas metų iš eilės šokoladiniai margučiai papuošia mūsų velykinį stalą.

Beje, neseniai dalinausi įvairiais patiekalais, kuriuos gaminsiu šioms Velykoms:
- Velykinė pascha su varške;
- Velykinė užkandėlė krepšeliuose;
- Velykų salotos su kumpiu;

O taip pat rodžiau kaip marginsiu margučius su svogūnų lukštais. Būtinai išmėginkite! 

Ingredientai

    • trijų rūšių šokolado: balto, pieniško ir juodo
    • įvairių džiovintų vaisių
    • įvairių riešutų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių džiovintus vaisius smulkiai supjaustome.
  2. 2. Atskiruose induose ištirpiname visų rūšių šokoladą.
  3. 3. Tada į kiaušinių puselių formeles pakaitomis pilame visų rūšių šokoladą, dedame džiovintus vaisius ir riešutus.
  4. 4. Supiltas formeles paliekame kambario temperatūroje, kol atvės.
  5. 5. Paskui jau galite statyti į šaldytuvą.
  6. 6. Kai kiaušinių puselės šiek tiek sustingsta, formeles galite suglausti ir toliau laikyti šaldytuve. Arba galite suvynioti į foliją - joje puikiai laikosi. Puoškite pagal savo norus ir fantziją. Tikras skanumėlis!
Orkaitėje kepti ėrienos šonkauliai
(3)
Virtas veršio liežuvis
(3)
Mielinė boba su rūgpieniu
(3)