Velykinis sumuštinių tortas su vištiena, avokadais ir Philadelphia sūriu

2024-03-30 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Velykinis sumuštinių tortas su vištiena, avokadais ir Philadelphia sūriu
Aš pati šį kartą naudojau "Vilniaus paukštynas" naujieną: tradicinį virtą vištienos krūtinėlės filė kumpelį premium klasės. Bet jeigu jums labiau patinka žuvis, tada galima dėti vietoje vištienos kumpelio - rūkytą lašišą. Aš sluoksniavau būtent su vištienos krūtinėles file bei avokadų pertepimu. Skonis tikrai nuostabus. Jeigu norisi sublizgėti per Velykas prieš visus - gaminkite būtent šitokį tortuką, o ne saldų. Galiu garantuoti, šis bus greičiau suvalgytas nei koks saldus tortas su riebiu kremu!

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • avokadai: 3
    • smulkintos petražolės: 3 šaukštų
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • grietinė: 4 šaukštų
    • tradicinis virtas vištienos krūtinėlės filė kumpelis: 250 gramų (nuotrauka žemiau)
    • "Philadelphia" sūris be priedų: 300 gramų
    • grietinė: 2 šaukštų (arba graikiškas jogurtas be priedų)
    • ridikėliai: 4
    • spalvoti maži pomidorai: kelių
    • bazilikas: kelių lapelių
    • žalumynai (šonams papuošti)
    • druska: pagal skonį
    • malti juodieji pipirai: pagal skonį
    • forminė balta duona: ~10 riekelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išverdame kietai, atvėsiname bei nulupame. Avokadus išskobiame bei sutriname šakute. Kiaušinius smulkiai sukapojame. Dubenyje sumaišome kiaušinius, trintus avokadus, susmulkintas petražoles, sudedame grietinę bei nutarkuotą citrinos žievelę. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
  2. 2. Tuomet vištienos kumpelį supjaustykite kubeliais.
  3. 3. Tada imkite tortinės formą nuimamais šonais bei į ją sudėkite sluoksnį duonos riekelių. Formuokite taip, kad neliktų tarpelių bei visas dugnas būtų padengtas duona.
  4. 4. Po to dėkite puse kiaušinių-avokadų masės bei tolygiai paskirstykite per visą plotą. Užberkite puse kumpelio kubelių. Ant viršaus vėl dėkite duonos sluoksnį, vėl kiaušinių - avokadų masę, vištienos kubelius. Uždėkite duonos sluoksnį, lengvai paspauskite bei dėkite į šaldytuvą pastovėti kelias valandas. Idealiausia per visą naktį laikyti tortuką šaldytuve.
  5. 5. Ištraukę tortą imkite puošti.
  6. 6. Sūrį sumaišykite su grietine bei aptepkite torto šonus ir viršų. Ridikėlius supjaustykite plonomis riekelėmis, pomidorus ketvirčiais, baziliko lapelius išskirstykite po vieną.
  7. 7. Sudėkite visa tai gražiai ant torto viršaus. Šonus puoškite norimais žalumynais.
  8. 8. Dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą, o po to jau tiekite į stalą. Skanaus!
Velykinis sumuštinių tortas su vištiena, avokadais ir Philadelphia sūriu
Velykinis sumuštinių tortas su vištiena, avokadais ir Philadelphia sūriu
Netikras zuikis su kiaušinių ir špinatų įdaru
(8)
Keptas paršelis orkaitėje
(7)
Lėtai kepta antis
(3)