Nerealiai skanūs ir trapūs žagarėliai - auselės su grietine ir soda. Vaikai tikrai bus patenkinti, o jeigu dar leisite gaminant padėti... Grietinė ir/arba kefyras tai tiesiog padaro šį desertą tobulu.
Ingredientai
kiaušiniai: 2
cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
grietinė: 400 gramų (galite maišyti perpus su kefyru)
soda: 1 nubraukto arbatinio šaukštelio
miltai: ~3,5 stiklinės (kad gautųsi minkšta ir kočiojama tešla)
miltinis cukrus (apibarstymui)
aliejus (virimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių miltus išsijokite į dubenį, dėkite išplaktus kiaušinius, grietinę, sumaišytą su soda, cukrų, galite (jeigu norisi) įdėti vanilino arba apelsino žievelės (aš šį kartą dėjau apelsino žievelę).
2. Tada pamaišykite bei pradėkite minkyti, jeigu suminkius visus miltus, tešla dar limpa, galite dėti kiek daugiau. Tešla privalo gautis minkšta, bet kočiojama.
3. Tuomet ant miltuoto paviršiaus kočiokite maždaug 0,5 centimetro storio blyną, supjaustykite jį rombais, viduryje įpjaukite. Per skylę pernerkite vieną galą rombo bei gausite auselę.
4. Po to auseles virkite įkaitusiame aliejuje, perverkite, išgriebkite ant popierinio rankšluosčio, nuvarvėjusias dėkite į dubenį bei pabarstome miltiniu cukrumi. Lepinkitės!
5. Rekomendacija: Daugiau žagarėlių receptų rasite: Žagarėliai.
:/
400g grietinės/kefyro yra stipriai per daug. Tešla gavosi per skysta, net su daugiau miltų nei nurodyta. Galiausiai nusprendžiau ją dėti į aliejų šaukšteliu ir kepti spurgas, kurios ataušę tapo "guminės". Beje tešlos gavosi labai daug, ir jei dar būčiau dėjus miltų, tai turbūt užtektų tų "žagarėlių" penkiolikai žmonių pavalgydint.
Atsakyti
:/
Atsakyti