Seniau visada gamindavau žagarėlius be kefyro (taip išmokau iš močiutės). Bet jau ganėtinai seniai gaminu tik su kefyru, su jais rezultatas tiesiog stulbinantis!
Ingredientai
miltai: 500 gramų
riebus kefyras: 200 gramų
kiaušiniai: 1
cukrus: 100 gramų
soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kefyrą sumaišome su soda, cukrumi bei kiaušiniu.
2. Iš lėto maišant suberiame miltus, kol gausime labai klampią minkomą tešlą. Nepadauginame miltų, tešla turi gautis lipnoka.
3. Tešlą paliekame maždaug 60 minučių šaltai išbrinkti.
4. Po to ant gausiai miltuoto paviršiaus iškočiojame maždaug 1 centimetro lakštą ir formuojame ausytes.
5. Kepame karštame aliejuje (maždaug 160 laipsnių), kol abi pusės taps auksinės. Lepinamės!
6. Pastebėjimas: YouTube radau panašų žagarėlių receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
Valentina Aš tokius žagarėlius kepu labai dažnai. Tik nededu kiaušinių ir druskos.
Mano receptas. Kefyras, soda, miltai, citrinos žievelė, cukrus ir jei mėgstate razinos.
Atsakyti
Alma
Gerai supratau šaltai palikti? Ne šiltai?
Atsakyti
Aldona
Čia reikia kad miltai išbrinktu tai palikti kambario temperatūroj.
Valentina Aš tokius žagarėlius kepu labai dažnai. Tik nededu kiaušinių ir druskos.
Atsakyti
Alma
Atsakyti
Aldona
Aldona
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Andrė
Aurelija
Atsakyti