cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio (arba malto anyžiaus milteliai)
kvietiniai miltai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakame su trupučiu cukraus iki purumo.
2. Tuomet kiaušinių trynius sumaišome su cukrumi, jogurtu, kepimo milteliais, ištirpintu sviestu, druska bei cinamonu. Po to išplaktus baltymus sumaišome su gauta trynių mase. Gerai išmaišome bei po truputį beriame miltus. Minkome tešlą, kol ši taps puri, minkšta (svarbu neperminkome!)
3. Tada tešlą dedame į šaldiklį maždaug 30 minučių atvėsti. Paskui iškočiojame ant lengvai pamiltuoto paviršiaus, supjaustome norimo dydžio juostelėmis bei formuojame žagarėlius.
4. Kepame gerai įkaitintuose riebaluose, kol gražiai paruduos, iš abiejų pusių. Iškeptus sudedame ant popierinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų nereikalingi riebalai bei apibarstome cukraus pudra. Skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau žagarėlių receptų rasite: Žagarėliai.