Pirmą kartą bandydama šį receptą naudojau tik trečdalį nurodytų ingredientų (gavosi 35 vnt. 2-3 centimetrų skermens). Zefyrai gavosi nerealiai gardūs! Kitąkart esu užtikrinta, kad darysiu iš visos normos.
1. Iš pradžių želatiną užpilame 100 mililitrų šalto virinto vandens bei paliekame brinkti 2 valandas. Tada cukrų užpilame 200 mililitrų šalto virinto vandens bei taip pat paliekame 2 valandoms.
2. Praėjus 2 valandoms cukrų supilame į puodą bei maišydamos užviriname, ir nuo užvirimo pradžios dar paverdame maždaug 7-8 minutes, sumažinusios ugnį iki vidutinio kaitrumo.
3. Nukeliame puodą nuo viryklės, supilame želatiną bei mikseriu plakame maždaug 10 minučių (plakame minimaliu greičiu; geriausia "1"). Tuomet suberiame citrinos rūgštį bei dar kartą plakame 5 minutes. Galiausiai suberiame vanilinį cukrų, sodą bei dar plakame 5 min. Gausime tirštą masę. Ją paliekame pastovėti maždaug 10 minučių.
4. Paskui sudedame masę į kulinarinį švirkštą bei ant kepimo popieriaus išspaudžiame maždaug 2-3 centimetrų skersmens zefyrus ir 3-4 valandas palaikome šaldytuve. Lepinamės!
5. Rekomendacija: Daugiau zefyrų receptų rasite: Zefyrai.