Zefyrai pagal Jurgitą

2019-07-01 Autorius Jurgittos receptai

Zefyrai pagal Jurgitą
Pirmą kartą bandydama šį receptą naudojau tik trečdalį nurodytų ingredientų (gavosi 35 vnt. 2-3 centimetrų skermens). Zefyrai gavosi nerealiai gardūs! Kitąkart esu užtikrinta, kad darysiu iš visos normos.

Ingredientai

    • cukrus: 1 kilogramo
    • želatina: 25 gramų (2,5 valgomojo šaukšto)
    • citrinos rūgštis: 18 gramų (1 valgomojo šaukšto)
    • vanilinis cukrus: 6 gramų (1 arbatinio šaukštelio)
    • soda: 5 gramų (1 arbatinio šaukštelio)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių želatiną užpilame 100 mililitrų šalto virinto vandens bei paliekame brinkti 2 valandas. Tada cukrų užpilame 200 mililitrų šalto virinto vandens bei taip pat paliekame 2 valandoms.
  2. 2. Praėjus 2 valandoms cukrų supilame į puodą bei maišydamos užviriname, ir nuo užvirimo pradžios dar paverdame maždaug 7-8 minutes, sumažinusios ugnį iki vidutinio kaitrumo.
  3. 3. Nukeliame puodą nuo viryklės, supilame želatiną bei mikseriu plakame maždaug 10 minučių (plakame minimaliu greičiu; geriausia "1"). Tuomet suberiame citrinos rūgštį bei dar kartą plakame 5 minutes. Galiausiai suberiame vanilinį cukrų, sodą bei dar plakame 5 min. Gausime tirštą masę. Ją paliekame pastovėti maždaug 10 minučių.
  4. 4. Paskui sudedame masę į kulinarinį švirkštą bei ant kepimo popieriaus išspaudžiame maždaug 2-3 centimetrų skersmens zefyrus ir 3-4 valandas palaikome šaldytuve. Lepinamės!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau zefyrų receptų rasite: Zefyrai.
Pats skaniausias tiramisu su grietinėle
(8)
Veganiškos braškinės spurgos keptos orkaitėje
(1)
Besan ladu (laddu) - žirnių miltų saldumynas
(1)
Skaniausi varškiniai rageliai
(8)