Žaliosios salotos su lašiša

Ingredientai

    • sūdyta lašiša: 100 gramų
    • salotų lapai: 1 gūžės
    • svogūnai: 1
    • cukinijos: 1 (nedidelės)
    • agurkai: 1
    • krapai
    • grietinė: 2 šaukštų (arba natūralus jogurtas)
    • krienai: 1 šaukštelio
    • actas: 1 šaukštelio
    • cukrus: 1 šaukštelio
    • druska
    • pipirai
    • indiški kmynai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pusė svogūno supjaustome pusžiedžiais, sudedame į nedidelį indą. Paruošiame marinatą: į pusę stiklinės vandens įdedame vieną šaukštelį cukraus, tiek pat druskos bei įpilame acto. Užpilame marinatą ant svogūno bei paliekame maždaug 15-20 minučių.
  2. 2. Tuomet kitą pusę svogūno supjaustome bei apkepiname kartu su šiaudeliais supjaustyta cukinija. Pagardiname druska, pipirais bei indiškais kmynais. Agurką nulupame, perpjauname pusiau, išimame sėklas bei sutarkuojame. Į sutarkuotą agurką pripjaustome krapų, sudedame krienus, pabarstome druska bei sumaišome su grietine arba natūraliu jogurtu.
  3. 3. Po to į lėkštę priplėšome salotų lapų, ant jų dedame marinuotus svogūnus bei dar šiltą apkepintą su svogūnais cukiniją. Ant viršaus uždedame agurko, sumaišyto su grietine ir krapais bei uždedame keletą lašišos gabaliukų.
  4. 4. Patiekiame ir mėgaujamės!

Atsiliepimai

Tikras cezario salotų padažas - cezario salotos su vištiena / krevetėmis ar lašiša
(7)
Tradicinės itališkos aštuonkojo salotos
(3)
Špinatų ir avokadų salotos
(2)