Žemės riešutų chalva

2017-10-17 Autorius Jurgittos receptai

Žemės riešutų chalva

Ingredientai

    • žemės riešutai be odelės: 300 gramų
    • vanduo: 50 mililitrų
    • cukrus: 130 gramų
    • sviestas: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje žemės riešutus paskrudinkite bei susmulkinkite blenderiu iki riešutų sviesto konsistencijos. Supilkite išlydytą sviestą bei išmaišykite.
  2. 2. Tuomet ant vidutinės ugnies pavirkite vandenį su cukrumi maždaug 10 minučių. Iškart supilkite į riešutų sviestą bei greitai išmaišykite. Dėkite masę į indą išklotą kepimo popieriumi bei gerai suspauskite.
  3. 3. Tada dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Vėliau laikykite kambario temperatūroje. Skanaukite!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau chalvos receptų rasite: Chalvos receptai.
Veganiški kalėdiniai meduoliai
(1)
Veganiškos morkų spurgos keptos orkaitėje
(2)