Žuvis saldžiarūgščiame marinate su morkomis ir actu

Autorius apie receptą

Tokia žuvis saldžiarūgščiame marinate yra puiki alternatyva vietoje silkės su bulvėmis... Šitaip paruošta apkepta žuvis saldžiarūgščiame marinate įprastai patiekiama kaip šaltas užkandis, bet su karštomis virtomis bulvėmis gali būti ir nuostabūs pietūs ar net vakarienė. Labai patiko toks paruošimo būdas, tad dalinuosi ir su Jumis. Esu tikra, kad susidomėsite!

Ingredientai

    • žuvies filė: 700 gramų
    • svogūnų: 1
    • morkų: 1
    • 9% acto: 80 mililitrų
    • cukraus: 50 gramų
    • druskos: žiupsnelio
    • juodųjų pipirų grūdelių: 1 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapų: 4
    • kaparėlių: 2 arbatinių šaukštelių
    • miltų: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvies gabaliukus iškepkite tarsi įprastai - apvoliokite miltuose, pagardinkite žuvies prieskoniais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su keliais šaukštais aliejaus, kol pilnai iškepa.
  2. 2. Tada užvirkite puse litro vandens.
  3. 3. Suberkite cukrų, druską, lauro lapus, pipirus ir kaparėlius.
  4. 4. Išjunkite kaitrą ir supilkite actą.
  5. 5. Morkas smulkiai sutarkuokite, o svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
  6. 6. Giliame inde išdėliokite žuvies gabaliukus, apdėkite juos pjaustytomis daržovėmis.
  7. 7. Pravėsinkite marinatą, pilkite ant žuvies ir laikykite šaldytuve maždaug 4-5 valandas.
  8. 8. Patiekite su karštomis virtomis bulvėmis. Tikrai labai skanu!
Žuvis saldžiarūgščiame marinate su morkomis ir actu

Atsiliepimai

Tailandietiški žuvies kepsneliai - kotletai
(1)
Kepta menkė orkaitėje
(1)
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
(5)
Keptos vėjažuvės su kaparėlių sviestu
(1)
Meksikietiškas žuvies troškinys
(1)