Autorius apie receptą
Grundalai ne taip ir seniai mūsų vandenyse atsiradusi žuvis. Tikima, kad ji atsirado su didžiųjų laivų atplukdinamais balastiniais vandenimis. Ši žuvis plėšri ir labai gyvybinga, žvejai pasakoja, kad ji minta plekšnių ir uotų ikrais. Grundalus gaudo net ir ant jų pačių mėsos. Dar ši žuvis yra vadinama "byčiokais".
Mes su šeima turime tradiciją nuo kranto pavasarį pagaudyti plekšnes. Sulaukiam gero oro, tinkamo vėjo ir išsikraustom su visa manta prie jūros. Kiek metam - tiek kimba. Ir gan aktyviai. Traukiam - pasirodo vien grundalai ir nei vienos plekšnės. Vieni grundalai...
Ši žuvis man pasirodė labai panaši į nemenką dalį mūsų tautiečių, kurie atvyksta į Palangos kurorto atidarymą - lyg ir laukiame, bet vis tiek svečiai. Jūroje - grundalų invazija, na o palei jūrą - tuščių butelių...
Girdėjau kaip žvejai kalbėjo, kad gamta pati susikurs atsvarą grundalams.
Išklausiusi įvairių rekomendacijų kaip reikėtų kepti grundalus, galiausiai nusprendžiau juos kepti orkaitėje,
Atsiliepimai