Keptuvėje keptas šamas su pistacijomis, kaparėliais ir morkų-salierų pagardu

Autorius apie receptą

Greitas ir ganėtinai paprastas, bet tikrai neįtikėtini skanus keptuvėje kepto šamo receptas! Tokiu būdų paruoštas šamas ne tik iš savęs gaunasi labai gardus, bet ir morkų-salierų pagardas čia fantastiškai tinka. Patiekalas, kuris vertas tikrai didelių pagyrų. Mano šeima nėra patys didžiausi žuvies valgytojai, bet šį kartą valgė ir prašė dar, o tai jau yra didžiulys pagyrimas. :)

Ingredientai

    • šamo filė: 400 gramų
    • česnakas: kelių skiltelių
    • kaparėliai: 1 valgomojo šaukšto
    • alyvų aliejus
    • sviestas
    • druska
    • pistacijos: 1 saujelės
    Pagardui:
    • morkos: 4-5
    • saliero gumbai: 0,5 didelio
    • svogūnai: 1
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt. (arba pagal skonį)
    • čiobrelio šakelės
    • alyvų aliejus
    • sviestas
    • pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagardas: Puode storu dugnu ant aliejaus ir sviesto gerokai pakepinkite svogūną, po to sudėkite kubeliais smulkintas morkas ir salierą, dėkite čiobrelio šakelių, citrinos žievelės, druskos, pilkite šiek tiek vandens ir viską patroškinkite keliolika minučių.
  2. 2. Keptas šamas: Šamą kepkite keptuvėje ant aliejaus ir sviesto, šalia į keptuvę dėkite suraikyto česnako, abi šamo puses kepkite po 4 minutes, apverčiant sudėkite kaparėlius, kad pakeptų kelias minutes.
  3. 3. Pateikdami į lėkštes dėkite paruoštą pagardą, ant viršaus iškeptą šamą, dar ant viršaus sudėkite paskrudusius kaparėlius, čiobrelio šakelę ir sukapotas pistacijas. Šalia griežinėlis citrinos (jei norisi). Skanaus. :)

Atsiliepimai

Kaip virti žuvienę arba alandų salų žuvienė
(4)
Keptuvėje keptas jūros ešerys azijietiškai
(1)
Šamo maltinukai - kotletai orkaitėje
(7)