Žuvis - tilapija kepta ant ananaso su kuskusu

2021-03-04 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Žuvis - tilapija kepta ant ananaso su kuskusu
Šis keptos žuvies (tilapijos) derinys su ananasais ir kuskusu gaunasi šiek tiek saldus, rūgštus ir aštrus. Ir galiu pasakyti, kad visa tai idealiai dera tarpusavyje. Galiu garantuoti, kad žuvies mėgėjai, labai teigiamai įvertins šį patiekalą.

Ingredientai

    • ananasas: 8 griežinėlių
    • tilapijų filė: 4
    • kuskusas: 1 puodelio
    • išspaustos laimo vaisiaus sultys: iš 0,5 vnt. 
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • marinuoti jalapenai: kelių griežinėlių
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ant kepimo skardos išdėliojame po 2 griežinėlius ananaso. Ant jų sudedame tilapijų file.
  2. 2. Pagardiname druska bei juodaisiais pipirais. Kepame nustatę grilio režimą maždaug 10 minučių arba karštoje orkaitėje.
  3. 3. Per tą laiką, kol kepa, kuskuso kruopas užpilame karštu vandeniu, kad šiek tiek apsemtų ir paliekame kol išbrinksta.
  4. 4. Išspaustas laimo vaisiaus sultis sumaišome su medumi bei aliejumi, įdedame jalapeno griežinėlių, pagardiname druska.
  5. 5. Dedame iškeptą žuvį į lėkštę, šalia patiekiame kuskusą ir ant viršaus užpilame padažą. Skanaujame!
  6. tilapija kepta ant ananaso su kuskusu ir jalapenais
Menkių file su pievagrybių padažu
(3)
Kepta lydeka su garstyčių plutele
(5)
Orkaitėje kepta lydeka su žolelėmis
(3)
Rusiška žuvienė su ryžiais ir daržovėmis
(1)
Strimelių file su grietinės padažu
(1)
Lazanija su žuvimi ir sūriu
(1)