Sveikas žuvies apkepas su porais ir morkomis

2023-06-15 Autorius oSkanu.lt

Sveikas žuvies apkepas su porais ir morkomis
Mano šeima žuvies pastaruoju metu valgo ganėtinai mažai, gal dėl to, kad per mažai skanių receptų esame atradę. Bet šis sveiko žuvies apkepas receptas su porais ir morkomis mums tikrai labai patiko. Dabar bus ką pasigaminti iš žuvies bent kartas nuo karto, kad jos daugiau suvalgyti.

Patarimas: Kepimo indas gaminant turi būti nedidelis, jeigu norisi, kad sluoksniai matytųsi gražiai.

Ingredientai

    • balta žuvies filė: 600 gramų
    • morkos: 80 gramų
    • poro žalia dalis: 80 gramų
    • sviestas: 40 gramų
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • džiūvėsėliai: 3 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • pienas: 100 mililitrų (arba grietinėlė)
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia porą nuplauname ir supjaustome žiedais.
  2. 2. Morką nuvalome ir sutarkuojame stambia tarka.
  3. 3. Svieste patroškiname porą, kol suminkštėja, ir išimame iš keptuvės.
  4. 4. Tuomet į keptuvę įpilame aliejaus ir pakepiname morkas.
  5. 5. Žuvį supjaustome nedideliais gabaliukais, sumaišome su 2 valgomaisiais šaukštais džiūvėsėlių, kiaušiniu, pienu arba grietinėle, druska bei pipirais.
  6. 6. Ant kepimo indo dugno sudedame morkas, pusę paruoštos žuvies, porą ir antrą dalį žuvies.
  7. 7. Pabarstome vienu valgomuoju šaukštu džiūvėsėlių.
  8. 8. Kepame iki 200-210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Patiekiame ir skanaujame!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau žuvies apkepų receptų rasite: Žuvies apkepai.
Rūkyta žuvis
(2)
Virta lydeka su cinamonu ir morkomis
(3)
Keptuvėje kepta lydeka su pomidorų padažu ir bulvių koše
(5)