Žuvies piršteliai gruzdintuvėje su česnakiniu majonezo padažu

2021-04-14 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Žuvies piršteliai gruzdintuvėje su česnakiniu majonezo padažu
Kai mano virtuvėje atsirado karšto oro gruzdintuvė, tai ima kartais ir tiesiog atsidaro greito maisto restoranas namuose. Taip skanu pasilepinti, o viskas labai greita. Tokius žuvies pirštelius labai smagiai valgo ir vaikai, nors į pirktinius jie net nežiūri. Tad jau nebepamenu, net kada išvis esu jų pirkusi, o tik gaminu pati.

Tiesa, jeigu nutinka taip, kad turiu pirkti šaldytą žuvį, tai dažniausiai perku sauso šaldymo menkės filė. Ji tikrai nuostabi, atitirpus nebūna daug vandens, kaip kad dažnokai nutinka su šaldyta žuvies filė.

Ingredientai

    • menkių filė: 1 kilogramo
    • druska: pagal skonį
    • baltieji pipirai: žiupsnio
    • česnakiniai žuvies prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • žolelių prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2
    • džiūvėsėliai: pagal poreikį
    Česnakiniam majonezo padažui:
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • sriubų ir padažų prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvį supjaustome plonomis juostelėmis. Pabarstome druska, pipirais ir prieskoniais.
  2. 2. Paliekame mažiausiai 10 minučių pasimarinuoti.
  3. 3. Tada kiaušinius išplakame šakute su žiupsniu druskos. Į kitą dubenėlį supilame džiūvėsėlius.
  4. 4. Karšto oro gruzdintuvę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros 5 minutėms. Žuvies gabaliukus merkite į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose. Sudėkite į gruzdintuvės indą.
  5. 5. Dėkite kepti 15 minučių. Per vidurį kepimo, praėjus maždaug 7-8 minutėms, prietaisą aš išjungiau, išėmiau indą su žuvies piršteliais ir gerokai pakračiau, kad žuvis keptų tolygiai.
  6. 6. Iškepus žuvies piršteliams, ateina laikas bulvytėms (jeigu jų norisi, nes nėra būtina). Bulvytes sudėkite į gruzdintuvę. Kepkite 200 laipsnių temperatūros maždaug 12-15 minučių. Per vidurį kepimo, indą dar kartą gerai sukračiau, kad bulvytės skrustų tolygiai.
  7. 7. Patiekite su česnakiniu majonezo padažu. Majonezą sumaišykite su pomidorų padažu, prieskoniais ir susmulkintu česnaku. Prie žuvies jis tiesiog idealus. Skanaus!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau žuvies pirštelių receptų rasite: Žuvies pirštelių receptai.
Solianka - rusiška šiupininė sriuba
(4)
Kepti baklažanai su traškia žuvimi
(1)