Tuo metu, kai tik yra galimybių nusipirkti strimėlių, būtinai jų nusiperku. Tai paprasta, nedidelė, gana pigi, bet tuo pačiu itin skani žuvelė, kuri labai gimininga sardinėms, dar kitaip net Baltijos silke vadinama.
Dažniausiai Lietuvoje žvejai mėgėjai jas mėgsta gaudyti nuo jūros molo. Kai tik gerai kimba, strimeles gaudyti būna itin smagu, vienu kartu galite pagauti iškart net kelioliką žuvelių.
Strimelės itin skanios, jeigu paprastai iškeptos, pirštus galite nusikąsti valgant marinuotas, o jeigu žvejai namo neša kibirais, geriausia sūdyti ir laikyti šaltai...
Šiandien dalinuosi avižiniuose dribsniuose voliotų keptų strimelių receptu su nuostabiu pavasarinių žalumynų užtepu, kuris čia labai tinka.