Marinuota skumbrė su svogūnais, Himalajų druska ir prieskoniais

2024-12-17 Autorius Gražina Norkienė

Marinuota skumbrė su svogūnais, Himalajų druska ir prieskoniais
Marinuota skumbrė yra ne tik skanus, bet ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniam stalui, tiek šventinėms progoms. Skumbrė yra riebi žuvis, turtinga omega-3 riebalų rūgštimis, baltymais bei vitaminais, todėl jos įtraukimas į mitybą gali prisidėti prie bendros sveikatos gerinimo.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Druska: Vietoj Himalajų druskos galite naudoti jūros druską arba įprastą valgomąją druską.
  • Citrinos sultys: Galima pakeisti laimo sultimis arba obuolių actu, suteikiant kitokį rūgštumo atspalvį.
  • Prieskonių mišinys: Naudokite mėgstamus žuvies prieskonius arba susikurkite savo mišinį iš kalendros, kumino ir pankolio sėklų.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Prieš marinuodami, įsitikinkite, kad skumbrė yra šviežia arba tinkamai atšildyta, jei buvo šaldyta.
  • Marinatą prieš naudojimą atvėsinkite iki kambario temperatūros, kad žuvis nepradėtų virti nuo karščio.
  • Laikykite marinuotą skumbrę šaldytuve sandariame inde, kad išvengtumėte kitų maisto produktų kvapų įsigėrimo.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1200 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (4 porcijos): apie 300 kcal

Ingredientai

    • Skumbrė: 2 vienetai
    • Svogūnai: 2 vienetai
    • Vanduo: 500 ml
    • Himalajų druska: 2 šaukštai
    • Juodieji pipirai (žirneliais): 10 vienetų
    • Lauro lapai: 2 vienetai
    • Prieskonių mišinys žuviai: 1 arbatinis šaukštelis
    • Žolelių mišinys (pvz., krapai, petražolės): 1 valgomasis šaukštas
    • Citrinos sultys: iš 1/2 citrinos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Skumbrę nuplaukite, išdarinėkite ir supjaustykite maždaug 3-5 cm pločio gabalėliais.
  2. 2. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais.
  3. 3. Paruoškite marinatą: į puodą supilkite vandenį, įberkite Himalajų druską, juoduosius pipirus, lauro lapus, prieskonių mišinį žuviai ir žolelių mišinį. Užvirkite ir virkite apie 5 minutes.
  4. 4. Nukelkite marinatą nuo ugnies ir įpilkite citrinos sultis. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
  5. 5. Į stiklinį arba keraminį indą sluoksniuokite skumbrės gabalėlius ir svogūnus. Užpilkite atvėsusiu marinatu, kad žuvis būtų visiškai apsemta.
  6. 6. Indą uždenkite ir padėkite į šaldytuvą marinuotis bent 12 valandų, geriausia – per naktį.
  7. 7. Prieš patiekdami, skumbrę galite papuošti šviežiomis žolelėmis ar citrinos griežinėliais.
  8. 8. Santrauka: Marinuota skumbrė su svogūnais yra lengvai paruošiamas ir maistingas patiekalas, praturtinantis stalą savo skoniu ir naudingomis medžiagomis. Pasirinkę tinkamus ingredientus ir laikydamiesi recepto, galėsite mėgautis šiuo gardžiu užkandžiu bet kuriuo metu.
Recepto autorius Gražina Norkienė
Keptuvėje kepta lydeka su pomidorų padažu ir bulvių koše
(5)
Menkė kepta folijoje su morkomis
(1)
Lavašo suktinukai su lašiša
(6)