Auksaspalvių doradų iki šiol neteko ragauti ir jau kuris laikas mano žvilgsnį parduotuvėje patraukia ši vandenų gražuolė. Pagalvojau - arba šiandien arba niekada, tai ir nusipirkau dvi žuveles. Auksaspalvė dorada (kitaip vadinama auksaspalviu sparu) nuo seno buvo auginama pakrančių lagūnose ir sūroko vandens telkiniuose - ypač sūriosiose šiaurės Italijos lagūnose ir aplinkui pietų Ispanijos upių žiotis esančiose šlapžemėse. Tačiau XX amžiaus devintajame dešimtmetyje pavyko pasiekti, kad auksaspalvės dorados pradėtų daugintis ir nelaisvėje. Tad buvo imtasi intensyvaus jų auginimo - ypač jūroje panardintose varžose. Auksaspalvės dorados yra vadinamos taip, dėl auksinės galvos spalvos. Jos tapo viena iš pagrindinių žuvų rūšių auginamų Europoje. Ši žuvis yra išskirtinė dėl tol,kad yra itin liesa, turi daug amino rūgščių, kalcio, fosforo, geležies bei kitokio gėrio ir yra idealus baltymų šaltinis. Na, o pati geriausia šios žuvies savybė - ji lengvai paruošiama ir yra labai skani.
Tad pradėkime!!
Atsakinėjama į Komentarą