Žuvytė ir bulvytės - naminiai fish and chips su tobulu padažu

2024-11-19 Autorius justina.paliusyte

Žuvytė ir bulvytės - naminiai fish and chips su tobulu padažu
Žuvytė ir bulvytės - naminiai fish and chips su tobulu padažiuku – tai klasikinio "fish and chips" įkvėptas patiekalas, papildytas gaiviu jogurto ir krapų padažu bei orkaitėje keptomis sviestinėmis bulvytėmis. Švelni žuvis apvoliojama prieskoniais gardintoje tešloje, kuri keptuvėje virsta auksine, traškia plutelė. Apkeptos bulvytės išlieka minkštos viduje, o jų sviestinis aromatas puikiai dera su subtilia žuvimi. Jogurto ir agurko padažas suteikia patiekalui gaivumo, subalansuodamas skonius. Puikus pasirinkimas šeimos pietums ar neformaliems susibūrimams.

Redaktorės Vaidos komentaras - prie tokio gardaus patiekalo dar galima patiekti ir gaivias kopūstų salotas, geriau žinomas "coleslaw" pavadinimu. :) 

Ingredientai

    • Menkių filė:  500 g
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Miltai: apvoliojimui
    • Aliejus: kepimui
    • Citrina: griežinėlis (patiekimui)
    Garnyrui:
    • Mažos bulvytės
    • Sviestas: gabalėlis
    • Česnakų granulės: 1 arb. š. 
    • Šviežios petražolės: patiekimui
    • Čili dribsniai: patiekimui
    Tešlai:
    • Miltai: 1 stikl.
    • Kepimo milteliai: 0.5 arb. š.
    • Druska: žiupsnelis
    • Mineralinis vanduo: ~ 1 stikl.
    • Žuvies prieskoniai: pagal skonį
    Padažui:
    • Majonezas: 1 valg. š.
    • Graikiškas jogurtas: 2 valg.š.
    • Garstyčios: 1 arb. š.
    • Marinuoti agurkai: 1 vnt.
    • Krapai: šiek tiek
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlai į dubenį sudėti miltus, kepimo miltelius, berti druskos ir žuvies prieskonius. Viską sumaišyti su mineraliniu vandeniu (jo pilti tiek, kad tešla gautųsi grietinės tirštumo) ir palikti pailsėti.
  2. 2. Padažui majonezą, graikišką jogurtas ir garstyčias sudėti į dubenėlį. Ten pat dėti smulkiai kapotus krapus ir smulkia tarka tarkuotą agurkėlį. Viską pagardinti druska ir pipirais. Gerai išmaišyti ir atidėti.
  3. 3. Bulvytes nuplauti ir perpjovus pusiau sudėti į puodą su vandeniu ir apvirti šiek tiek. Tuomet sumaišyti su gabalėliu sviesto, pabarstyti prieskoniais ir perkelti į kepimo indą. Bulvytes kepti orkaitėje 175 C temperatūroje apie 15 min. (kol bus pilnai iškepusios ir šiek tiek apskrudusios).
  4. 4. Žuvį supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, nusausinti rankšluostiniu popieriumi, apibarstyti druska ir pipirais.
  5. 5. Miltus suberti į plačią lėkštę, šalia pasidėti paruoštą tešlą. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų.
  6. 6. Pirmiausia žuvį apvolioti miltuose, tuomet tešloje ir dėti kepti. Kepti ant vidutinės kaitros, kad žuvis viduje spėtų iškepti.
  7. 7. Iškeptą žuvį patiekti su apkeptomis bulvytėmis ir padažu.
Receptų autorė justina.paliusyte

Andrija

Naudingas
(0)
Labai norėjau pagirti tešlą su mineraliniu. Nors bulves ir padažą dariau pagal save, bet išmėginau šią tešlą ir labai pasiteisino. Super.
Atsakyti
Žuvytė ir bulvytės - naminiai fish and chips su tobulu padažu

Atsakinėjama į Komentarą

Kepta žuvis - menkė kario padaže su bulvių koše
(1)
Kepta plekšnė keptuvėje
(1)