Šitaip yra ruošiama žuvis tiek Lotynų Amerikoje, tiek Ispanijoje, tiek Lietuvoje, net neabejoju, apie tokį paruošimą esate girdėję. Dauguma močiučių šitaip žuvį iškeptą dar laikydavo marinate...
Žuvies apkepimas ir po to marinavimas tirpale tikrai nėra tikrai naujas dalykas ir, aš taip galvoju, kad šis receptas idealiai tiktų ir karpiui, nes karpis - riebi žuvis, kuriai papildoma rūgštelė bei prieskoniai tikrai nepakenkia. Bet aš pati įprastai šitaip ruošiu skumbrę… Žuvies filė yra apkepama lengvai ant keptuvės ir po to dedama į iš anksto pasiruoštą marinatą. Ir ji valgoma kambario temperatūros… Man asmeniškai skaniausia tiesiog užsidėti ant juodos duonos. Kai aš pagalvoju apie šią žuvį tokią minkštą bei traškias morkas su malonia rūgštele, ir kvapniais prieskoniais, man iškart pradeda varvėti seilė nevalingai.
Dar keletas žodžių dėl prieskonių: aišku, Kūčių vakarą labiausiai norisi visko tradiciško, tai galite ir prieskonių atsisakyti, ir palikti tik daržoves bei elementariąją druską su pipirais, bet aš galvoju, kad čia kuminas ir kalendra nuostabiai paryškina, paskanina, nuspalvina bei pradžiugina skonio receptorius.