Labai skanus žuvies paruošimo būdas, šį kartą pasirinkau karpį, bet tikrai šitaip galima ruošti ir kitokią žuvį. Taip pat labai rekomenduoju ją patiekti su agurkiniu padažu, kurio receptą irgi pateiksiu straipsnio pabaigoje. :)
Ingredientai
karpis: ~500 gramų
citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
miltai: 200 gramų
kiaušiniai: 1
šviesus alus: 0,5 stiklinės
aliejus: 1 valgomojo šaukšto
druska
pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių karpį, pas mane pačią karpio filė, nuplauname, nusausiname, apibarstome druska, pipirais ir apšlakštome citrinos sultimis.
2. Paliekame maždaug 20 minučių, kad pasimarinuotų.
3. Tuomet iš miltų, kiaušinio, alaus, aliejaus ir druskos pagaminame tešlą, ji privalo gautis beveik grietinės tirštumo.
4. Tada tešloje apvoliojame žuvį ir kepame įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus iš abiejų pusių po maždaug 4-5 minutes.
5. Patiekti rekomenduočiau su agurkiniu padažu, bet galima rinktis ir kitą mėgstamą. Skanaus!
6. Agurkinis padažas: Keptuveje ant gabaliuko sviesto pakepiname svogūną, sudedame smulkiai supjaustytą arba sutarkuotą marinuotą agurką, pabarstome miltais, pakepiname, užpilame pienu arba grietinėle, įberiame druskos, pipirų ir įtarkuojame muskato riešuto.
Atsiliepimai