Rūkytos skumbrės užtepėlė su avokadu

Autorius apie receptą

Tokia karštai rūkytos skumbrės užtepėlė su avokadais ir majonezu yra itin lengvai paruošiama, jai reikia visai nedaug ingredientų, todėl man ji labai patinka. Ji tikrai tokia paprasta, kad ją sugebės paruošti net virtuvės naujokas.

Gamindama šią užtepėlė aš visai nenaudoju druskos, nes jos pilnai pakanka nuo rūkytos skumbrės. Įprastai pasigaminusi tepu ant juodos duonos, bet puikiai tinka ir paskrudintas batonas. Čia jau kiekvieno skonio reikalas. Pamėginkite ir Jūs! :)

Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Vietoje avokado galima naudoti virtą žalią žirnelių tyrę, kuri taip pat suteiks kreminę tekstūrą patiekalui ir papildys skonį natūraliu saldumu.
  • Citrinos sultis galima pakeisti žaliųjų citrinų (laimų) sultimis arba balto vyno actu, kuris taip pat suteiks gaivumo natą.
  • Karšto rūkymo skumbrę galima pakeisti šalto rūkymo lašiša, silke arba upėtakiu, priklausomai nuo asmeninių skonio prioritetų.
  • Majonezo vietoje galima naudoti graikišką jogurtą ar varškės sūrį, jei norima lengvesnio, mažiau kaloringo varianto.
  • Juoduosius pipirus galima pakeisti baltaisiais, raudonaisiais arba žaliaisiais pipirais, kurie suteiks kitokį aromatą.
  • Papildomam skoniui galima įdėti smulkintų šviežių krapų ar petražolių, kurie suteiks gaivumo.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Avokadą rinkitės gerai prinokusį – spaudžiant jis turėtų šiek tiek pasiduoti, bet nebūti per minkštas.
  • Prieš naudodami skumbrę, atidžiai patikrinkite ir pašalinkite visas likusias ašakas, kad užtepėlė būtų maloni valgyti.
  • Jei mėgstate tekstūrą, dalį skumbrės galite ne sutrinti, o supjaustyti smulkiais gabalėliais ir įmaišyti į užtepėlę.
  • Pagamintą užtepėlę rekomenduojama bent 30 minučių palaikyti šaldytuve, kad skoniai geriau susijungtų.
  • Patiekiant su duona, ją galima lengvai paskrudinti, taip sukuriant malonų tekstūrų kontrastą.
  • Prieš patiekiant, užtepėlę galima papuošti šviežiais žalumynais arba citrinos griežinėliu.
  • Norėdami išlaikyti avokado žalią spalvą, užtepėlės paviršių galite apšlakstyti papildomu citrinos sulčių kiekiu.

Ingredientai

    • prinokę avokadai: 1
    • citrinos sultys: šlakelio
    • karšto rūkymo skumbrės: 1 (1 vid. dydžio)
    • majonezas: 100 gramų
    • juodi pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių avokadą sutriname šakutės pagalba, apšlakstome citrinos sultimis.
  2. 2. Skumbrės mėsytę taip pat sutriname šakutės pagalba.
  3. 3. Tuomet viską sumaišome su mėgstamu majonezu ir pipirais.
  4. 4. Labai gardu tepti ant juodos duonos. Mėgaujamės!

Atsiliepimai

Skaniausi menkės kepsneliai
(5)
Soba makaronų salotos su skumbre
(1)