Žuvies maltinukai su daržovėmis

2025-03-20 Autorius oSkanu.lt

Žuvies maltinukai su daržovėmis
Šis receptas ypatingas tuo, kad į žuvies faršą dedame įvairių daržovių, kurios suteikia kotletukams sultingumo, švelnumo ir ypatingo skonio. Šie maltinukai gaunasi neįtikėtinai minkšti, sultingi ir purūs, o jų paruošimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių. Mėgaukitės šiuo patiekalu kartu su šeima ir nustebinkite artimuosius gardžiu bei sveiku maistu. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Žuvies filei galite naudoti menkę, lašišą, tilapiją arba jūrų lydeką - visos šios žuvys puikiai tinka maltinukams.
  • Jei neturite kai kurių daržovių, galite eksperimentuoti: vietoj baltųjų kopūstų tinka ir kiniškas kopūstas (pekinas), cukinija arba brokoliai
  • Svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais, kurie suteiks švelnesnį skonį. 
  • Vietoje džiūvėsėlių tinka malti linų sėmenys, avižiniai dribsniai arba bolivinė balanda
  • Norėdami suteikti aštresnį skonį, į faršą galite įdėti tarkuoto imbiero arba aitriųjų pipirų. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norint, kad maltinukai būtų itin purūs, rekomenduojama žuvies faršą ilgiau patrinti rankomis, kad masė prisipildytų oro. Jeigu turite laiko, paruoštą faršą galite palikti šaldytuve 30 minučių - tuomet skonis bus dar intensyvesnis, o maltinukai geriau išlaikys formą. Kepant svarbu neperkaisti keptuvės - geriausia kepti ant vidutinės-silpnos ugnies, kad maltinukai iškeptų tolygiai ir nesudegtu. Jeigu norite dar sveikesnio patiekalo, maltinukus galite kepti orkaitėje 180°C temperatūroje apie 20 minučių, prieš tai lengvai apipurškus aliejumi. 

Ingredientai

    12 vidutinio dydžio kotletukų:
    • žuvies filė: ~500 gramų (naudojau šaldytą)
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • bulvės: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • kopūstai: 70 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • pipirai
    • mėgstami prieskoniai
    • žalumynai (krapai, petražolės ar kita)
    • džiūvėsėliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvį bei daržoves sumalkite mėsmalės pagalba.
  2. 2. Tada įmuškite kiaušinį. Suberkite žalumynus bei prieskonius. Jei faršas gavosi itin minkštas ir vandeningas, įberkite maždaug 2-3 šaukštus džiūvėsėlių.
  3. 3. Tuomet formuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose bei kepkite ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda iš visų pusių (jie linkę svilti, todėl kepame ant silpnos ugnies).
  4. 4. Skanaujame su mėgstamomis šviežiomis arba keptomis daržovėmis, bulvių koše ir norimu padažu!
Žuvies maltinukai su daržovėmis

Atsakinėjama į Komentarą

Žuvytė ir bulvytės - naminiai fish and chips su tobulu padažu
(1)