Šis receptas ypatingas tuo, kad į žuvies faršą dedame įvairių daržovių, kurios suteikia kotletukams sultingumo, švelnumo ir ypatingo skonio. Šie maltinukai gaunasi neįtikėtinai minkšti, sultingi ir purūs, o jų paruošimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių. Mėgaukitės šiuo patiekalu kartu su šeima ir nustebinkite artimuosius gardžiu bei sveiku maistu.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Žuvies filei galite naudoti menkę, lašišą, tilapiją arba jūrų lydeką - visos šios žuvys puikiai tinka maltinukams.
- Jei neturite kai kurių daržovių, galite eksperimentuoti: vietoj baltųjų kopūstų tinka ir kiniškas kopūstas (pekinas), cukinija arba brokoliai.
- Svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
- Vietoje džiūvėsėlių tinka malti linų sėmenys, avižiniai dribsniai arba bolivinė balanda.
- Norėdami suteikti aštresnį skonį, į faršą galite įdėti tarkuoto imbiero arba aitriųjų pipirų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint, kad maltinukai būtų itin purūs, rekomenduojama žuvies faršą ilgiau patrinti rankomis, kad masė prisipildytų oro. Jeigu turite laiko, paruoštą faršą galite palikti šaldytuve 30 minučių - tuomet skonis bus dar intensyvesnis, o maltinukai geriau išlaikys formą. Kepant svarbu neperkaisti keptuvės - geriausia kepti ant vidutinės-silpnos ugnies, kad maltinukai iškeptų tolygiai ir nesudegtu. Jeigu norite dar sveikesnio patiekalo, maltinukus galite kepti orkaitėje 180°C temperatūroje apie 20 minučių, prieš tai lengvai apipurškus aliejumi.
Atsakinėjama į Komentarą