Žuvies maltinukai su cukinijomis ir kuskusu

2018-08-18 Autorius Andželikos virtuvėlė

Žuvies maltinukai su cukinijomis ir kuskusu
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 5 vnt. maltinukų.

Ingredientai

    • balta mėgstama žuvies filė: ~430 gramų
    • cukinijos: 100 gramų
    • kuskusas: 50 gramų
    • kiaušiniai: 2 (M dydžio)
    • česnakas: 1-2 skiltelių
    • svogūnų laiškai
    • grietinė: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • smulkinti krapai
    • petražolės
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių žuvies filė nuplauname, gerai nusausiname, supjaustome nedideliais gabaliukais, o po to sukapojame peiliu.
  2. 2. Įmušame kiaušinius, įtarkuojame cukiniją (jos nenusunkiame, kuskusas sugers nereikalingą skystį), beriame kuskusą, prieskonius, susmulkintus žalumynus, česnaką, svogūnų laiškus, dedame grietinę bei gerai viską išmaišome.
  3. 3. Tuomet paruoštą žuvies faršą paliekame maždaug 60 minučių pastovėti, kad kuskusas išbrinktų bei pasimarinuotų.
  4. 4. Paskui padaliname į 5 lygias dalis ir formuojame maltinukus.
  5. 5. Kepame keptuvėje aliejuje virš nedideles ugnies iš abiejų pusių.
  6. 6. Galiausiai patiekiame su mėgiamu garnyru. Aš šį kartą išviriau ryžius bei padariau kopūstų salotas (šviežias kopūstas, agurkėliai, pomidorai, svogūnų laiškai, krapai, petražolės, druska, pipirai, citrinos sultys ir aliejus). Jos čia labai tiko. Rekomenduoju ir skanaus!
Meksikietiškas žuvies troškinys
(1)
Keptos vėjažuvės su kaparėlių sviestu
(1)
Žuvies piršteliai orkaitėje
(1)