Žuvies maltinukai su cukinijomis ir kuskusu

2025-03-29 Autorius oSkanu.lt

Žuvies maltinukai su cukinijomis ir kuskusu
Šiandien norėčiau pasidalinti nuostabiu žuvies maltinukų su cukinijomis ir kuskusu receptu, kuris tikrai pradžiugins jūsų šeimą ir svečius. Šis patiekalas yra puikus baltymų, skaidulų ir sveikų angliavandenių derinys, kuris ne tik sotus, bet ir labai skanus. Maltinukai išeina minkšti, sultingi ir aromatingi dėl žalumynų bei prieskonių derinio. Ypač vertinga šio patiekalo savybė - jis yra lengvai virškinamas. Kuskusas suteikia maltinukams puikią tekstūrą, o cukinija - papildomą drėgmę ir švelnų skonį. Šis receptas puikiai tinka ir tiems, kurie seka savo mitybą, nes yra pakankamai lengvas, tačiau nepaprastai skanus ir sotus. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 
Reklama
Ad Placeholder

Norint, kad maltinukai būtų dar skanesni ir sultingesni, rekomenduoju žuvį smulkinti peiliu, o ne malti mėsmale - taip ji išlaikys savo tekstūrą ir sultingumą. Labai svarbu leisti kuskusui gerai išbrinkti faršo masėje - tai užtikrina, kad maltinukai išliks formos. Kepant svarbu palaikyti vidutinį karštį - per aukšta temperatūra gali apdeginti maltinukų paviršių, o vidus liks neiškepęs. Jei norite sumažinti riebalų kiekį, maltinukus galima kepti orkaitėje ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstant trupučiu aliejaus. Taip pat rekomenduoju maltinukų formavimui naudoti šiek tiek sudrėkintas rankas - taip farša mažiau lips prie pirštų. 

Ingredientai

    5-iems maltinukams:
    • balta mėgstama žuvies filė: ~430 gramų
    • cukinijos: 100 gramų
    • kuskusas: 50 gramų
    • kiaušiniai: 2 (M dydžio)
    • česnakas: 1-2 skiltelių
    • svogūnų laiškai
    • grietinė: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • smulkinti krapai
    • petražolės
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių žuvies filė nuplauname, gerai nusausiname, supjaustome nedideliais gabaliukais, o po to sukapojame peiliu.
  2. 2. Įmušame kiaušinius, įtarkuojame cukiniją (jos nenusunkiame, kuskusas sugers nereikalingą skystį), beriame kuskusą, prieskonius, susmulkintus žalumynus, česnaką, svogūnų laiškus, dedame grietinę bei gerai viską išmaišome.
  3. 3. Tuomet paruoštą žuvies faršą paliekame maždaug 60 minučių pastovėti, kad kuskusas išbrinktų bei pasimarinuotų.
  4. 4. Paskui padaliname į 5 lygias dalis ir formuojame maltinukus.
  5. 5. Kepame keptuvėje aliejuje virš nedideles ugnies iš abiejų pusių.
  6. 6. Galiausiai patiekiame su mėgiamu garnyru. Aš šį kartą išviriau ryžius bei padariau kopūstų salotas (šviežias kopūstas, agurkėliai, pomidorai, svogūnų laiškai, krapai, petražolės, druska, pipirai, citrinos sultys ir aliejus). Jos čia labai tiko. Rekomenduoju ir skanaus!
Žuvies maltinukai su cukinijomis ir kuskusu
Žuvies maltinukai su cukinijomis ir kuskusu

Atsakinėjama į Komentarą

Farširuota lydeka
(3)
Meksikietiškas žuvies troškinys
(1)
Gumbo - tiršta šamo sriuba
(1)