Ar pakankamai dažnai savo gyvenime valgote žuvį? Daugelio atsakymas būna - ganėtinai retai. Šiais metais mes su šeima stengiamės, bent kartą per savaitę valgyti žuvį, nors seniau tai matyti per pusę metu gal ieną kartą savo noru nusipirkdavome žuvies. O šiaip ją valgydavome tik per didžiąsias metų šventes, kaip ir daugelis lietuvių. Šiais metais užsibrėžėme tikslą - bent vieną kartą savaitėje valgyti žuvies. Kol kas tikslo laikytis sekasi labai gerai, nes vis dar nebuvo tokios savaitės, kad neparagautume žuvies. Bet galiu pasakyti, kad mūsų kelionė tik prasideda. Įprastai tiesiog nusiperkame šaldytos
lydekos prie progos, o tuomet ją pasikepame apvoliotą miltuose ir patiekiame su pakepintais svogūniukais. Tai bene vienintelis greitai pagaminamas ir labai gardus patiekalas. Na dar žinoma ir silkė dažnai atsiduria ant mūsų stalo. Ją mes patiekiame gana įprastai - su actu ir svogūnais, taip pat su garuojančiomis ką tik išvirtomis bulvėmis. Kartas nuo karto stengiuosi pamėginti kažką naujo iš žuvies patiekalų, bet dažnai nusivylusi grįžtu prie mums įprastų ir pamiltų kelių receptų. Beje, kas liečia žuvies pirkimą, tai mes su vyru arba nusiperkam tiesiog šaldytą, nes tą pačią dieną neturime laiko ir noro kada su ja tvarkytis. O silkę įprastai perkame turguje, bet dar nepasakyčiau, kad turiu jau pamiltą vietą žuviai pirkti. Mūsų įpročiai tik formuojasi. Ne taip kaip su mėsos pardavėja, pas kurią nuolat apsipirkinėju - jau iš tolo mane pažįsta. :) Na o dabar rekomenduoju paragauti mums labai patikusio žuvies vyniotinio, kurį pasižadėjau sau gaminti daug dažniau.
Kai susipažinau su savo vyru, tai toks žuvies vyniotinis buvo vadinamas firminiu jo mamos patiekalu. Ir visi svečiuose šio patiekalo laukdavo su didžiuliu nekantrumu. Bet laikas bėgo, vaikai greitai užaugo ir sukūrė savo šeimas, todėl šis vyniotinis buvo gaminamas vis rečiau ir rečiau. Kol vieną dieną nusprendėme, kad mes su vyru jau esame pakankamai dideli ir patyrę jį pasigaminti patys. Ir pavyko - skanavome savo namuose šį gražuolį net apsilaižydami. Tiesa mes jį gaminame irgi labai retai, nes vienai man susisukti ganėtinai sunku, bet su vyro pagalba - tai lengvai pavyksta. Ir išties tai viskas darosi ganėtinai greitai, tik va - virimas ilgiausia šio proceso dalis ir reikia kantrybės sulaukti rytojaus. Ir po to mano du vyniotiniai "išnyko" labai greitai. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs. Manau teigiamai nustebsite. 😉
Reklama
Vienoje porcijoje - 288 kalorijos.