Orkaitėje kepta žuvis su džiūvėsėliais ir gaiviu padažu

2023-04-09 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Orkaitėje kepta žuvis su džiūvėsėliais ir gaiviu padažu
Labai džiaugiuosi, kad pastaruoju metu - žuvis vis dažnesnis svečias ant mūsų stalo. Ją pradeda vis dažniau valgyti visa šeima, o seniau taip tikrai nebūdavo. Dabar bent kartą savaitėje skanaujame kokius nors žuvies patiekalus. Mano vaikai labai mėgsta naminius žuvies pirštelius, todėl šį kartą žuvį pabandžiau panašiai ir paruošti, tik kiek kitaip. O viską patiekiau su nuostabiai skaniu ir gaiviu padažu, kuris prie žuvies labai tinka. Buvo skani vakarienė. O dabar apie viską iš eilės pačiame recepte. Skaitom ir gaminam! 

Ingredientai

    • žuvies filė: 800 gramų (aš renkuosi menkę)
    • kiaušiniai: 2
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • žuvies prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnako granulės: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • Panko džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    Padažui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvies filė supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
  2. 2. Tada pabarstykite druska, pipirais, česnako granulėmis ir prieskoniais. Gerai išmaišykite.
  3. 3. Kiaušinius išplakite su žiupsniu druskos.
  4. 4. Kitame dubenėlyje sumaišykite panko džiūvėsėlius, džiūvėsėlius ir miltus.
  5. 5. Žuvį mirkykite į kiaušinio plakinį, apvoliokite biriuose produktuose ir sudėkite į kepimo indą.
  6. 6. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
  7. 7. Padažas: Padažui skirtus agurkus supjaustykite smulkiais kubeliais, česnaką taip pat pasmulkinkite. Sumaišykite su jogurtu, kefyru ir majonezu.
  8. 8. Orkaitėje iškepta žuvį labai skanu patiekti su pasiruoštu gaiviu padažu, taip pat bulvių koše ir burokėlių mišraine. Skanaus!
  9. 9. Pastebėjimas: YouTube radau dar vieną nuostabų žuvies paruošimo būdą, kuris labai patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau keptos žuvies receptų rasite: Keptos žuvies receptai.


Recepto autorius Kviečiu į virtuvę

Aistė

Naudingas
(0)
Super skaniai gavosi. Dažniausiai kažką panašaus kepdavau keptuvėje, bet orkaitėje tikrai skaniau, nes mažiau riebalų! Tad gaminsiu dabar taip daug dažniau! :)
Atsakyti
Orkaitėje kepta žuvis su džiūvėsėliais ir gaiviu padažu

Rožė

Naudingas
(0)
Ar nebuvo sausa, nesultinga?
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Žuvytė ir bulvytės - naminiai fish and chips su tobulu padažu
(1)
Grietinėlėje troškintas upėtakis su daržovėmis
(1)
Paelja su žuvimi, jūros gėrybėmis ir daržovėmis
(1)
Žuvies sumuštiniai "Fish Mac'ai"
(2)
Lašiša su traškia plutele, bulvėmis ir salotomis
(1)