Jei jau kalbėti apie žuvis, visada mano didžiausiais favoritais būdavo
upėtakis, lašiša arba
dorada. Karpį buvau jau ganėtinai senokai buvau primiršusi. Pamačiusi parduotuvėje asortimente šviežius, mūsų šalyje užaugintų karpių pjausnius, prieš pirkdama šiek tiek suabejojau, bet vis tiek juos pagriebiau - pagalvojau, kad vis tiek sugalvosiu ką skanaus pasigaminti. Žinoma, šiam patiekalui galite pirkti ir visą karpį, jį išvalyti ir supjaustyti gabaliukais.
Pasigaminusi ir beskanaudama orkaitėje keptą karpį gabaliukais su daržovėmis ir bulvėmis, dar vieną kartą įsitikinau, kad karpis pats iš savęs yra ganėtinai riebi žuvis, bet padariau išvadą, kad prie jo priderinus reikiamus ingredientus įmanoma pasigaminti fantastiško skonio patiekalą. Net neneigsiu, kad būtent šį kartą apsipirkinėdama užtrukau kiek ilgiau, nes parduotuvėje
garnyrą rinkausi labai kruopščiai ir savo galvoje mėginau įsivaizduoti įvarius skonius. Dabar labai drąsiai galiu teigti, kad pomidorai, saldžiosios bulvės, česnakas ir citrina - fantastiški draugai karpiui į draugiją. Skanaujant šią žuvį kepti vyšniniai pomidorai kartu su citrina suteikia reikiamo rūgštumo, kuris subalansavo karpio riebumą, saldžiosios bulvės ir morkos suteikia saldumo, kuris paryškino žuvies skonį, o česnakas, porai ir garstyčios padarė ją itin kvapnią. Todėl labai rekomenduoju išmėginti šią žuvį būtent su tokiomis daržovėmis - su jomis ji tiesiog atsiskleis! Beje, patiekalą drąsiai galite dėti ant šventinio stalo, nes spalvos atrodo labai įspūdingai!
Tad tai patiekalas, tinkantis ir greitai vakarienei, ir savaitgalio arba šventiniams pietums.