Lašišos faršo maltinukai - kotletai su kiaušiniais, morkomis ir džiūvėsėliais

2025-03-10 Autorius oSkanu.lt

Lašišos faršo maltinukai - kotletai su kiaušiniais, morkomis ir džiūvėsėliais
Turiu prisipažinti, kad niekada seniau nepirkdavau lašišos faršo... Tiesą pasakius, net niekada nebuvau atkreipusi į jį dėmesio parduotuvėje. Bet vieną dieną pamačiau ir nusprendžiau, kad reikia nusipirkti ir išmėginti, kas tai per produktas ir ką galėčiau iš jų pagaminti savo šeimai. Nusprendžiau pagaminti maltinukus. Galiu teigti, kad puikiai pavyko. Buvo labai skanūs pietūs. O atvėsę susivalgė kaip užkandis. Pamėginkite ir Jūs.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Jei neturite lašišos faršo, galite naudoti kitų rūšių žuvų faršą, pavyzdžiui, menkės, lydekos ar jūros lydekos. Taip pat puikiai tinka mišrus jūros žuvų faršas. 
  • Vietoje džiūvėsėlių galite naudoti avižinius dribsnius, smulkintus riešutus arba kokosų miltus, jei ieškote begliuteminės alternatyvos. 
  • Jei neturite šviežių petražolių, galite naudoti krapus, šviežius bazilikus arba kalendrą. 
  • Morkų vietoje arba kartu su jomis galite dėti smulkiai tarkuotų cukinijų, pastarnokų ar net saldžiųjų bulvių, tai suteiks papildomo skonio ir tekstūros. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Formuojant maltinukus, rankas galima sudrėkinti vandeniu, taip faršas mažiau lips prie pirštų. 
  • Jei norite, kad maltinukai būtų dar sultingesni, į faršą galite įmaišyti šaukštą grietinės arba grietinėlės. 
  • Prieš kepimą galite maltinukus apvolioti džiūvėsėliuose ar kokoso miltuose, taip jie įgaus traškesnę plutelę. 
  • Norint pasiekti geriausią rezultatą, kepkite maltinukus ant vidutinės ugnies, kad jie iškeptų tolygiai ir neprisviltų. 

Ingredientai

    • lašišos faršas: ~500-600 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • malti džiūvėsėliai: 2 saujų
    • druska
    • pipirai
    • mėgstami žuvies prieskoniai
    • kapotos petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: trupučio
    • morkos: 0,5 didelės (sutarkuojame smulkesne nei burokine tarka)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių faršą atitirpinkite, įmuškite kiaušinį, dėkite tarkuotos morkos, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių, berkite visus prieskonius, petražoles ir džiuvėsėlius bei išmaišykite.
  2. 2. Tuomet darykite nedidukus maltinukus bei kepkite. Aš juos dėjau į sausą keptuvę, lašiša ganėtinai riebi, pati paleidžia savo riebaliuką.
  3. 3. Iškepusius galite jau ir valgyti, bet aš dar šį kartą patroškinau grietinėlėje. Troškinau maždaug 10 minučių, paskui išėmiau į lėkštę.
  4. 4. Atvėsę labai gardu su šviežiu agurku kaip užkandis, o karšti su bulvių koše arba ryžiais bei daržovių salotomis. Pasilepinkite!

Atsakinėjama į Komentarą