Žuvies sultinys - gaminu tik taip ir visi giria!

Autorius apie receptą

Šį žuvies sultinį geriau yra virti iš smulkesnių kaulėtų žuvų, žuvų kaulų, nuėmus mėsą, galvų ir pelekų.

Ingredientai

    • žuvies: pagal skonį
    • morkų: 300 gramų
    • bulvių: 300 gramų
    • miežinių kruopų: 60 gramų
    • petražolių: pagal skonį
    • svogūnų: pagal skonį
    • pipirų
    • lauro lapų
    • druskos
    • citrinų sulčių
    • vandens: 2 litrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuvalytą žuvį išskrodžiame, stambesnę supjaustome gabaliukais, smulkią verdame visą.
  2. 2. Iš galvų pašaliname žiaunas bei akis, jie sultiniui suteikia kartų prieskonį.
  3. 3. Po to paruoštą žuvį užpilame šaltu vandeniu, pridedame prieskoninių daržovių ir truputį pasūdome.
  4. 4. Verdame nugraibydami putas ant mažos ugnies maždaug 40 minučių.
  5. 5. Bebaigiant virti, jeigu atrodo kad reikia, dar pasūdome bei pagardiname prieskoniais.
  6. 6. Išvirusį sultinį perkošiame per sietelį.
  7. 7. Paskui sudedame į jį atskirai išvirtas daržoves kruopas ir dar paverdame maždaug 5 minutes.
  8. 8. Žuvienę parūgštiname citrinos sultimis arba citrinos griežinėliais, kuriuos patiekdami įdedame į kiekvieną lėkštę. Skanaus!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau sultinių receptų rasite: Sultiniai.

Atsiliepimai

Keptuvėje kepta lydeka su pomidorų padažu ir bulvių koše
(5)
Lydekos maltinukai su sūrio padažu
(2)
Tailandietiški žuvies kepsneliai - kotletai
(1)