Jūros lydeka kepta - troškinta) orkaitėje su svogūnais, majonezu ir grietine

2024-04-16 Autorius Taip norėjau

Jūros lydeka kepta - troškinta) orkaitėje su svogūnais, majonezu ir grietine
Vis galvojau kaip šį patiekalą galiu pagirti, bet tam visiškai užtenka - TIKRAI LABAI SKANU IR ITIN SULTINGA. Šiuo atveju jūros lydeka yra kepama orkaitėje, bet gaunasi taip, tarsi ji troškintųsi savo pačios sultyse, dėl šios priežasties ji ir išlieka tokia sultinga. Pagyrė net tėtis, kuris žuvį visada valgo tik iškeptą keptuvėje. Tiesiog toks jo įsitikinimas nuo senų laikų, kad žuvį galima tik kepti keptuvėje arba gaminti žuvienę. Tad tai didžiulis komplimentas šiam patiekalui iš jo pusės. Rekomenduoju išmėginti ir Jums!

Ingredientai

    • jūros lydekos: 3 didesnės (su kaulu)
    • svogūnai: 2
    • žuvies prieskoniai
    • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių lydekas išvalykite, nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite dalimis (aš pati kiekvieną pjoviau į keturias dalis) bei subarstykite mėgstamais prieskoniais ir druska (naudoju "Saudos" žuvies prieskonius).
  2. 2. Aš visada suprieskoniuotą žuvį palieku per naktį "pailsėti" šaldytuve, bet pilnai užtenka ir 2-3 valandų.
  3. 3. Po to, indą, kuriame kepsite, ištepkite trupučiu aliejaus, išklokite plonais žiedeliais supjaustytais svogūnais. Ant žuvies dėkite majonezą bei grietinę ir gerai rankomis ištrinkite.
  4. 4. Žuvį išdėliokite ant svogūnų bei dėkite kepti į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
  5. 5. Kepkite maždaug 30-40 minučių. Jeigu turite ir norisi, labai tinka užbarstyti krapais.
  6. 6. Galiausiai patiekite su virtomis ar keptomis bulvėmis bei daržovėmis.
  7. 7. Labai gardus ir susidaręs padažas, pati lydeka būna itin sultinga. Skanaus!

Violeta

Naudingas
(23)
O jei upetakį šitaip, arba lašišą
Atsakyti

Edita

Naudingas
(1)
Kepiau Kalėdoms, lašišą be kaulo taip pat ir keičiau į grietinėlę, tėtis sakė aš labai skaniai gaminu:)
Atsakyti

Skaistė

Naudingas
(2)
Atradus šį receptą tai tik taip ir kepu :) Labai skanu
Atsakyti

Jonė

Naudingas
(2)
Sumetu ir pjaustytas bulves aplink, viskas viename :)
Atsakyti

Aušra

Naudingas
(2)
Labai skanu. Ir bedaug darbo, paprasta. Skanu ir šalta...dėkui👍🙂
Atsakyti

Regina Banienė

Naudingas
(11)
Ačiū, tuoj bandysiu, nes labai skaniai atrodo.
Atsakyti

Aldona Pabrieziene

Naudingas
(3)
Ačiū už receptą ,dabar ruošiu tik taip
Atsakyti

Aušra

Naudingas
(10)
Ačiū už receptą, kepu jau ne pirmą kartą, šeimyna negaili pagyrų,. Labai skaniai gaunasi!
Atsakyti

Daiva

Naudingas
(10)
Super receptukas, labai skanu, ačiū.
Atsakyti
Jūros lydeka kepta - troškinta) orkaitėje su svogūnais, majonezu ir grietine

Genutė Juozapavičienė

Naudingas
(40)
labai skanu šeimai patiko kepk tik taip
Atsakyti

Nida

Naudingas
(12)
As taip kepu karpi
Atsakyti

Vida Girdauskiene

Naudingas
(7)
Ačiū, tikrai labai skanu, mėginau.
Atsakyti

Raminta

Naudingas
(17)
Visada buvau nusiteikusi prieš žuvį,bet kai išbandžiau ši receptą ,mano nuomone labai pasikeitė!Isbandykite ši receptą ,tikrai labai skanu,greita ir nebrangu
Atsakyti

Elena Jaseviciene

Naudingas
(30)
Aš jau 50m taip kepu gyvą karpį.O receptą pasakė svočia Janina Stankevičienė.Ačiū jai.
Atsakyti

Zose

Naudingas
(31)
Tai kaip suprasti gyva, tai jis turetu blaškytis po orkaite, ir visdelto esi paveikta koronos😂😂😂

Jonė

Naudingas
(4)
gyvą...

Arvydas Kriscius

Naudingas
(14)
Dėkui labai skanu, darau tik taip
Atsakyti

Zita Jurkevičienė

Naudingas
(20)
Būtinai išbandysiu kalėdoms
Atsakyti

Laima Lesinskiene

Naudingas
(23)
Ačiū už receptą, labai skanu. Ačiū 👍
Atsakyti

ANGELINA SEIKIENĖ

Naudingas
(15)
NA ŠAUNUOLĖ . TIKRAI SKANU. AŠ NENAI TAIP KEPU ŽUVĮ.👋🌹
Atsakyti

Virginija

Naudingas
(0)
Labai ačiū 🌹🌹🌹
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Paelja su žuvimi, jūros gėrybėmis ir daržovėmis
(1)
Kepta menkė orkaitėje
(1)