Keptuvėje kepta traški žuvis alaus tešloje

Autorius apie receptą

Paskutinėmis dienomis labai norėjau išsikepti skanios traškios žuvies alaus tešloje. Ir vis negalėjau tos minties paleisti iš savo galvos. Prisiminiau savo labai pamiltą receptą ir svajonę išpildžiau. Šeima liko patenkinta, aš taip pat. Rezultatas puikus. Būtinai pamėginkite pasigaminti.

Beje, prie šios žuvies labai patinka naminis Tartar padažas ir bulvytės fri keptos orkaitėje.


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje menkės galima naudoti lydeką, starkį arba tilapiją.
  • Vietoje kvietinių miltų galima rinktis speltų arba avižinius miltus.
  • Alų galima pakeisti gazuotu mineraliniu vandeniu – tokiu atveju tešla bus švelnesnė ir tiks vaikams.
  • Paprikos miltelius galima keisti česnako milteliais arba žuvims skirtu prieskonių mišiniu.
  • Krakmolą galima naudoti kukurūzų arba bulvių – abu tinka tekstūrai suteikti.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Žuvies filė prieš kepant būtina gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu – taip tešla geriau prilips.
  • Tešlą rekomenduojama naudoti iškart po paruošimo – kol dar aktyvūs alaus burbuliukai.
  • Aliejus turi būti gerai įkaitintas – tik tada žuvis iškeps tolygiai ir nesugers riebalų.
  • Neperkraukite keptuvės – žuvis turi kepti vienu sluoksniu, kad būtų traški.
  • Kepkite mažomis porcijomis, kad aliejaus temperatūra nesumažėtų.

Ingredientai

    • žuvies filė: ~1 kilogramo (pasirinkau menkės filė)
    • druska: pagal skonį
    • baltieji pipirai: žiupsnio
    Tešlai:
    • kiaušiniai: 1
    • alus: 200 mililitrų
    • krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Žuvies filė nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma vidutinio dydžio juostelėmis, kad būtų patogu kepti.
  2. 2. Paruoštos žuvies juostelės pabarstomos druska bei baltųjų pipirų žiupsniu. Prieskoniai įtrinami švelniai pirštais, kad skonis geriau įsigertų.
  3. 3. Atskirame dubenyje įmušamas kiaušinis ir šakute lengvai suplakamas.
  4. 4. Supilamas alus ir suberiami paprikos milteliai. Į tą patį dubenį įmaišomi miltai bei krakmolas, kol gaunama vientisa, šiek tiek tiršta tešla.
  5. 5. Kiekvienas žuvies gabaliukas panardinamas į tešlą taip, kad jis tolygiai pasidengtų.
  6. 6. Gilioje keptuvėje įkaitinamas aliejus – jis turi būti karštas, bet nerūkti.
  7. 7. Žuvis dedama į keptuvę ir kepama vidutiniškai karštame aliejuje apie 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrunda ir įgauna auksinę spalvą.
  8. 8. Iškepusi žuvis dedama ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
  9. 9. Patiekiama iškart, kol dar karšta ir traški.

Atsiliepimai

Ruta

Labai skanus receptas! Rekomenduoju!
Atsakyti

ValentinaVirbickienė

Butinai gaminsime!!!!!
Atsakyti
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
(5)
Soti žuvienė su krevetėmis
(3)