Paskutinėmis dienomis labai norėjau išsikepti skanios traškios žuvies alaus tešloje. Ir vis negalėjau tos minties paleisti iš savo galvos. Prisiminiau savo labai pamiltą receptą ir svajonę išpildžiau. Šeima liko patenkinta, aš taip pat. Rezultatas puikus. Būtinai pamėginkite pasigaminti.
1. Žuvies filė nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma vidutinio dydžio juostelėmis, kad būtų patogu kepti.
2. Paruoštos žuvies juostelės pabarstomos druska bei baltųjų pipirų žiupsniu. Prieskoniai įtrinami švelniai pirštais, kad skonis geriau įsigertų.
3. Atskirame dubenyje įmušamas kiaušinis ir šakute lengvai suplakamas.
4. Supilamas alus ir suberiami paprikos milteliai. Į tą patį dubenį įmaišomi miltai bei krakmolas, kol gaunama vientisa, šiek tiek tiršta tešla.
5. Kiekvienas žuvies gabaliukas panardinamas į tešlą taip, kad jis tolygiai pasidengtų.
6. Gilioje keptuvėje įkaitinamas aliejus – jis turi būti karštas, bet nerūkti.
7. Žuvis dedama į keptuvę ir kepama vidutiniškai karštame aliejuje apie 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrunda ir įgauna auksinę spalvą.
8. Iškepusi žuvis dedama ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Atsiliepimai
Ruta
Atsakyti
ValentinaVirbickienė
Atsakyti