Tai labai skani rūkytos skumbrės užtepėlė su virtais kiaušiniais ir kaparėliais nuo pat pirmo iki pačio paskutinio kąsnio. Tai taip pat gali būti nuostabus užkandžių krepšelių įdaras. Arba užtepėlę tiesiog galima tepti ant duoniuko, juodos duonos riekelės, kaip tik Jums yra skaniau. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
Vietoje karšto rūkymo skumbrės galima naudoti šalto rūkymo skumbrę arba rūkytą lašišą, kuri suteiks švelnesnį, bet ne mažiau turtingą skonį.
Svogūnus galima pakeisti raudonaisiais svogūnais, kurie suteiks patiekalui švelnesnį, saldesnį skonį ir gražią spalvą.
Agurkai gali būti pakeisti marinuotais agurkėliais, kurie pridės daugiau rūgštelės ir įdomesnio skonio.
Vietoje paprastų kietai virtų kiaušinių galima naudoti putpelių kiaušinius, kurie suteiks patiekalui prabangos.
Kaparėlius galima pakeisti smulkiai supjaustytomis alyvuogėmis arba marinuotu raudonuoju pipiru, jei neturite kaparėlių po ranka.
Majonezą galima keisti graikišku jogurtu arba grietine, jei norite lengvesnio, mažiau kaloringo varianto.
Laiškinio česnako vietoje galima naudoti šviežius petražolių lapelius arba krapus, kurie taip pat suteiks gaivumo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Ruošiant skumbrę, būtina atidžiai pašalinti visas ašakas, kad užtepas būtų malonus valgyti ir saugus.
Jei naudojate šviežius agurkus, rekomenduojama juos nulupti ir pašalinti sėklas, kad užtepas nebūtų per daug vandeningas.
Kiaušinius virkite tikrai kietai (apie 9-10 minučių), kad lengvai supjaustytumėte kubeliais.
Prieš maišant visus ingredientus, leiskite kiaušiniams visiškai atvėsti, kad užtepas išliktų šviežias ir nesugestų greičiau.
Svogūnus galima trumpai apvirti verdančiame vandenyje, kad sumažintumėte jų aštrumą, jei nemėgstate žalio svogūno skonio.
Užtepą geriausia paruošti iš anksto ir leisti pastovėti šaldytuve bent valandą, kad skoniai susijungtų.
Patiekiant šventiniam stalui, užtepą galima papuošti kaparėliais, šviežiomis žolelėmis ar citrinos griežinėliais.
Atsiliepimai