Keptuvėje kepta tilapija su gražgarstėmis, kaparėliais ir pomidorais

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keptuvėje kepta tilapija su gražgarstėmis, kaparėliais ir pomidorais
Šitaip gamindami žuvį tilapiją užtruksite vos apie 10 minučių. O jos skonis gaunasi tikrai puikus. Sviesto ir kaparėlių padažas patiekalą padaro itin puikiu. 

Ingredientai

    • tilapijos file: 2
    • vanduo: 60 mililitrų
    • pomidorai: 2 (vidutinio dydžio)
    • grūstos aitriosios paprikos: žiupsnelio
    • gražgarstės: 50 gramų
    Padažui:
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • kaparėliai: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sultys
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į keptuvę supilame vandenį bei sudedame skiltelėmis supjaustytus pomidorus, įberiame žiupsnelį grūstų aitriųjų paprikų bei uždedame tilapiją pagardintą druska. Uždengiame dangčiu bei ant vidutinės ugnies verdame maždaug 3-4 minutes.
  2. 2. Tada ant viršaus uždedame gražgarstes, uždengiame dangtį bei verdame apie 2-3 minutes, kol file šakutės pagalba lengvai atskiriamas gabalėlis (tampa trapi). Perdedame žuvį į lėkštę.
  3. 3. Švarioje keptuvėje išlydome sviestą.
  4. 4. Išspaudžiame pagal skonį citrinos sulčių, sudedame nusausintus kaparėlius, pagardiname druska bei užpilame ant žuvies.
  5. 5. Patiekiame ir skanaujame. Tikras skanumėlis!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau tilapijos paruošimo receptų rasite: Patiekalai iš tilapijos.
Kepta žuvis - dorada druskoje
(4)