Aguonų sausainiai | Receptas

2018-12-01 Autorius Alina - Apie viską

Aguonų sausainiai | Receptas

Ingredientai

    • minkštas sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 75 gramų
    • natūralus jogurtas: 150 gramų
    • sumaltos aguonos: 100 gramų (aš maliau virtuvės kombainu)
    • miltai: 300 gramų
    • soda: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastabėjimas: visi ingredientai privalo būti kambario temperatūros.
  2. 2. Iš pradžių miltus sumaišome su soda bei persijojame.
  3. 3. Tuomet sumaišome sviestą su cukrumi iki vientisos konsistencijos. Įdedame jogurtą bei išmaišome (neplakame, o tiesiog išmaišome) iki vientisos konsistencijos.
  4. 4. Tada įmaišome aguonas bei druską, po to įberiame miltus ir užmaišome tešlą. Tešlą maišome kuo trumpiau, kitaip sausainiai gausis kieti.
  5. 5. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Išklojame porą kepimo skardų su kepimo popieriumi.
  6. 6. Iškočiojame tešlą plonai bei su sausanių formelėmis išpjauname sausainius. Sudedame juos į kepimo skardą bei pašauname į orkaitę. Kepame maždaug 12 minučių. Išimame bei atvėsiname ant grotelių. Sausainiai iškart bus minkšti, bet sukietės kai atvės. Mėgaujamės!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai
Kalėdiniai sausainiai be imbiero
(1)
Labai gardūs didieji traškūs sausainiai
(9)