1. Pastabėjimas: visi ingredientai privalo būti kambario temperatūros.
2. Iš pradžių miltus sumaišome su soda bei persijojame.
3. Tuomet sumaišome sviestą su cukrumi iki vientisos konsistencijos. Įdedame jogurtą bei išmaišome (neplakame, o tiesiog išmaišome) iki vientisos konsistencijos.
4. Tada įmaišome aguonas bei druską, po to įberiame miltus ir užmaišome tešlą. Tešlą maišome kuo trumpiau, kitaip sausainiai gausis kieti.
5. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Išklojame porą kepimo skardų su kepimo popieriumi.
6. Iškočiojame tešlą plonai bei su sausanių formelėmis išpjauname sausainius. Sudedame juos į kepimo skardą bei pašauname į orkaitę. Kepame maždaug 12 minučių. Išimame bei atvėsiname ant grotelių. Sausainiai iškart bus minkšti, bet sukietės kai atvės. Mėgaujamės!
7. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai