Agurkų suktinukai su rūkytais šprotais

2025-03-04 Autorius oSkanu.lt

Agurkų suktinukai su rūkytais šprotais
Agurkų suktinukai su rūkytais šprotais – tai elegantiškas, tačiau paprastas paruošti užkandis, kuris puikiai tinka tiek kasdienėms vakarienėms, tiek šventiniams stalams. Šis patiekalas sužavi savo gaiviu skoniu, kai traškus agurkas derinamas su pikantiškais šprotais ir kreminiu sūrio padažu. Šie suktinukai – puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo, bet sočiai. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Jei neturite šprotų arba jų nemėgstate, galite juos pakeisti rūkyta skumbre, silke, lašiša ar net tunu. Vietoje fermentinio sūrio galima naudoti kreminio tipo sūrį, varškės sūrį arba fetos sūrį. Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu, grietine arba maskarponės sūriu, jei norite lengvesnio varianto. Krapus galima pakeisti petražolėmis, baziliku ar kitais žalumynais pagal skonį. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Renkantis agurkus, verta pasirinkti ilgus ir tiesius, nes iš jų patogiau formuoti suktinukus. Prieš pjaustant agurką juostelėmis, jį galima trumpai palaikyti šaldytuve – taip bus lengviau pjaustyti ir agurkų juostelės išliks traškios. Jei norite, kad suktinukai būtų tvirtesni, juos galima perverti dantų krapštuku arba dekoratyviniu smeigtu. Taip pat rekomenduotina paruoštus suktinukus bent 15 minučių palaikyti šaldytuve, kad skoniai susijungtų. 

Ingredientai

    • Agurkai: 2 dideli (apie 400 g) 
    • Rūkyti šprotai: 200 g (1 skardinė) 
    • Kiaušiniai: 3 vienetai (kietai virti) 
    • Fermentinis sūris: 100 g 
    • Krapai: 1 puodelis (smulkinti) 
    • Majonezas: 4 valgomieji šaukštai 
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruošiame visus reikalingus ingredientus. Kiaušinius reikės išvirti kietai (apie 8-10 minučių), atvėsinti ir smulkiai sukapoti.
  2. 2. Fermentinį sūrį reikia sutarkuoti smulkia tarka arba susmulkinti kubeliais, priklausomai nuo norimo tekstūros efekto.
  3. 3. Krapus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
  4. 4. Tada ruošiate pikantiškų salotų mišinį: sumaišykite sukapotus kiaušinius, sutarkuotą fermentinį sūrį, smulkintus krapus ir majonezą. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  5. 5. Agurkus kruopščiai nuplauna ir nusausina. Skustuko pagalba švelniai pjaustoma plonas agurkų juosteles išilgai viso agurko.
  6. 6. Po to agurkų juosteles būtina nusausinti popieriniais rankšluosčiais, taip pašalinant drėgmę, kuri galėtų padaryti suktinukus vandeningus.
  7. 7. Ant kiekvienos agurkų juostelės užtepkite ploną sluoksnį paruošto pikantiško salotų mišinio.
  8. 8. Šprotus išimkite iš skardinės, nusausinkite ir atsargiai pašalinkite kaulus (jei reikia).
  9. 9. Ant kiekvienos paruoštos agurkų juostelės vieno galo uždėkite po šprotą.
  10. 10. Toliau atsargiai suvyniokite agurkų juostelę su įdaru į ritinėlį, pradedant nuo galo su šprotu.
  11. 11. Paruoštus suktinukus sudėkite į serviravimo lėkštę ir, jei yra galimybė, prieš patiekiant palaikykite šaldytuve 15-30 minučių.
  12. 12. Papuoškite likusiais krapais arba kitu dekoratyviniu elementu prieš patiekiant.
Agurkų suktinukai su rūkytais šprotais
Agurkų suktinukai su rūkytais šprotais
Agurkų suktinukai su rūkytais šprotais