obuolių sultys: 100 mililitrų (arba apelsinų sultys)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių antį iš vidaus bei išorės gerai išplauname ir virtuviniu popieriumi išsausiname, ištriname druska ir pipirais. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet batono žievę apipjaustome, batoną supjaustome kubeliais, sumaišome su kiaušiniais bei grietine. Obuolius ir svogūnus nuskutame bei smulkiai supjaustome. Obuolius, svogūnus bei slyvas trumpai apkepiname svieste ir pagal skoni įdedame medaus.
3. Kubeliais supjaustytą moliūgą trumpai apkepiname aliejuje ant vidutinio kaitrumo ugnies. Lapelius nuo dviejų čiobrelių šakelių sukapojame. Imbierą nuskutame bei smulkiai sutarkuojame. Visus ingredientus įdarui sumaišome su kalendra, pagal skonį įdedame druskos, pipirų bei sudedame įdarą į antį. Susiūname virtuviniu siūlu arba susmeigiame mediniais segtukais ir anties odą keliose vietose įduriame.
4. Tada troškintuve arba gilioje kepimo formoje pašildome taukus. Įdedame antį ant nugaros. Atdarame troškintuve maždaug 15 minučių kepame, kol oda po biški pradės čirškėti. Temperatūrą sumažiname iki 180 laipsnių bei maždaug 15 minučių kepame ant pilvo. Paskui dar kartą iš apiejų pusių po 15 minučių kepame ir dar 60 minučių kepame antį ant nugaros. Tuo tarpu vis apipilame antį susidariusiu sultiniu.
5. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos sumaišome 1 valgomąjį šaukštą medaus su obuolių (arba apelsinų) sultimis bei aptepame antį (dangčio nebedengiame). Įduriant adatą tarp šlaunies bei krūtinėlės patikriname ar jau iškepė, antis iškepusi jei išbėga skaidrios sultys.
6. Patiekti galima su keptais obuoliais ir/ar apkeptomis virtomis bulvėmis. Bulvėms apkepti aš iprastai naudoju perkoštą susidariusį sultinį. Pasimėgaukit:)