Šiame recepte jums nereikia nieko antgamtiško – svarbiausia įdėti mėgstamus prieskonius, o tada vištiena pasirodys puikiai. Ir kartu su
grietinės padažu nėra jokio patiekalo, kuris būtų švelnesnis.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- vištiena, 1 kg;
- grietinė, 200 g;
- svogūnas, 2 vnt;
- Adygėjos druska pagal skonį (tinka ir paprasta);
- sojos padažas, 1 – 2 šaukštai;
- pipirai;
- garstyčių 1 valgomasis šaukštas;
- paprikos, 1 arbatinis šaukštelis;
- prieskoniai vištienos mėsai, 1 šaukštelis.
Gaminimo procesas
Vištieną supjaustome gabaliukais arba iškart paimame kai kurias skirtingas dalis –
blauzdeles ar
šlauneles.
Mėsą gerai nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
Dabar marinuokite: į mėsą įpilkite paprikos, vištienos prieskonių, Adygėjos druskos, garstyčių, sojos padažo.
Mėsą gerai išminkykite rankomis ir palikite 1 valandai.
Patarimas : jei turite laiko, žinoma, geriau mėsą marinuoti ilgiau, tada ji bus dar švelnesnė ir sultingesnė.
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais.
Mes šildome augalinį aliejų ir paskleidžiame mėsą.
Kepkite iš abiejų pusių ant stiprios ugnies, kol pagels.
Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite 10 minučių.
Mes nukeliame nuo viryklės viryklės.
Atskirai pakepinkite svogūną iki auksinės spalvos, įdedame druskos ir pipirų, užpilkite bet kokio riebumo grietine, išmaišykite ir troškinkite 3-4 minutes.
Ant vištienos mėsos uždėkite svogūną, uždenkite ir troškinkite 15 minučių ant silpnos ugnies.
Ši vištiena svogūnų-grietinės padaže yra labai aromatinga, sultinga ir minkšta, puikiai dera su įvairiais garnyrais – bulvėmis, virtais ryžiais, grikiais ir pupelėmis su daržovėmis.