Kotletų nebekepu. Gaminu patiekalą iš faršo orkaitėje

2021-07-09 Autorius oskanu.lt

Kotletų nebekepu. Gaminu patiekalą iš faršo orkaitėje
Orkaitėje kepti patiekalai pasirodo skanesni, aromatingesni ir sveikesni – nenaudojate daug augalinio aliejaus ir mėsos ar žuvies, daržovės nebus per riebios. 

Šie kotletai su sūriu yra puikūs.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • maltos mėsos, 500 g;
  • kepalas, 3 vnt;
  • svogūnas, 1 gabalas;
  • pieno arba vandens, 150 g;
  • druska, pipirai, prieskoniai.
Reklama
Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą:
  • svogūnas, 1 gabalas;
  • marinuotas agurkas, 1 vnt;
  • kečupas, 3 šaukštai;
  • sūrio, 120 g.

Gaminimo procesas

Pirmiausia reikia marinuoti svogūną gabalėliais: sumaišyti actą, 1 arbatinį šaukštelį ir druską, žiupsnelį cukraus, truputį vandens. Viską sumaišykite ir marinuokite svogūną.
Reklama
Duonos gabalėlius taip pat mirkome vandenyje arba piene.

Į maišytuvo dubenį įdėkite kepalą (iš anksto išspauskite), svogūną, druską ir pipirus, prieskonius pagal skonį ir sumalkite.

Gautą masę sumaišykite su malta mėsa, sumaišykite.

Marinuotą agurką supjaustykite plonais griežinėliais, sūrį – plonais griežinėliais.

Kepimo skardą patepkite aliejumi arba uždenkite pergamentu.
Reklama
Suformuokite 9 didelius ir plokščius kotletus iš faršo, padėkite ant kepimo skardos.

Tepkite kečupu, dėkite agurko griežinėliais ir sūrio griežinėliais.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių.

Šiuos kotletus patiekiu su įvairiais padažais, garnyrais, salotomis. Skonis. Kartais galite pridėti ir keptų grybų, kietąjį sūrį pakeisti lydytu sūriu arba sūrio riekeles dėti ne tik ant viršaus, bet ir į kiekvieno kotleto vidų.

Aš tiesiog sudedu viską į maišelį ir gaunasi idealiai skanu


Kotletų nebekepu. Gaminu patiekalą iš faršo orkaitėje

Rankovėje keptos bulvės su vištiena ir aromatingu obuoliu yra tiesiog karališkas patiekalas. Pasirodo taip skanu, kad niekas negali atsispirti ir visada ima antrą porciją.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • bulvės, 600 g;
  • 1 vnt svogūno ir žalio obuolio;
  • vištienos krūtinėlė, 600 g;
  • druska, pipirai, prieskoniai, kalendra, česnakai;
  • karšto pomidorų padažo, 1 valgomasis šaukštas;
  • augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas

Supjaustykite bulves smulkiais gabalėliais.

Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais.

Obuolys – plonais griežinėliais.

Į kepimo rankovę įdėkite svogūną, ant viršaus uždėkite bulves, tada obuolių gabalėlius.

Mėsą taip pat supjaustome gabalėliais ir dedame ant viršaus.
Reklama
Druska ir pipirai, pabarstykite įvairiais prieskoniais, užpilkite padažu ir augaliniu aliejumi.

Maišelį surišame ir išminkome rankomis, kad visi produktai būtų sumaišyti su druska ir prieskoniais.

Įdedame maišelį į kepimo indą, padarome keletą pjūvių.

Kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Reklama
Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir česnakais – pasirodo dar apetitiškiau ir aromatingiau. Prie šio patiekalo puikiai tinka salotos iš šviežių žolelių su majonezu ar daržovėmis.