Vištienos mėsą galima virti įvairiais būdais.
Siūlome dar vieną skanų ir paprastą receptą.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– sūris, 150 g;
– česnakai, 2 – 3 skiltelės4
– krapai pagal skonį;
– pipirai ir druska, majonezas pagal skonį;
– daržovių aliejus.
Gaminimo procesas
Mėsą supjaustykite gabaliukais ir gerai išplakite iš abiejų pusių.
Padažui pagal skonį sumaišykite smulkintus krapus, smulkintą česnaką ir smulkintas žoleles, druską ir pipirus.
Šiuo padažu sutepkite mėsą.
Trys sūriai sutarkuojami ant rupios trintuvės ir pabarstykitę karbonadą, o ant viršaus uždenkite antrą karbonadą.
Formą patepkite sviestu, išdėliokite mėsą, viršų patepkite padažu ir pabarstykite sūriu.
Uždenkite formą folija.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 20 minučių.
Be sūrio, į karbonadus taip pat galite įdėti ananasų gabalėlių – tada mėsa bus dar sultingesnė ir aromatingesnė. Arba kepti grybai.
Tobulasis būdas: Vištienos šlaunelės su bulvėmis orkaitėje kaip restorane
Šio recepto žievė yra padaže, kuris suteikia mėsai sultingumo ir pikantiškumo.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– bulvės, 1 kg;
– svogūnai, 2 vnt;
– česnakai, 1 galva;
– majonezas, 200 g;
– mėsos prieskoniai, 1 valgomasis šaukštas;
– karis, 1 arbatinis šaukštelis;
– druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo procesas
Bulves supjaustykite gabaliukais, svogūną – pusžiedžiais.
Perduokite česnaką per presą ir sumaišykite su majonezu, prieskoniais, kariu ir kitais jūsų pasirinktais prieskoniais.
Į mėsą įberkite šiek tiek druskos, o didžiąją dalį padažo – į šlaunis, gerai išminkykite.
Į bulves ir svogūnus suberkite likusį padažą ir gerai išmaišykite.
Pirmiausia įdėkite bulves ir svogūnus į formą, o ant jų – šlaunis.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite indą 1 valandą.is.