1. Pirmiausia agurkus nuplaukite ir supjaustykite į keturias dalis. 2,5 kilogramų, tai jau pripjaustytų svoris. Kaip pjaustyti, tai fantazijos ir noro reikalas, tik neverta smulkiai, nes agurkai dar "susitrauks".
2. Užpilkite ant jų keturis valgomuosius šaukštus rupios druskos ir palikite pastovėti maždaug 6 valandas.
3. Praėjus 6 valandoms: Nupilkite susidariusį skystį, jo mums neprireiks, nulupkite 1,5-2 vidutinio dydžio česnako galvutes, supjaustykite arba sutarkuokite per burokinę tarką ir dėkite į agurkus. Man 3 galvučių reikia tada, kai jos mažos, šiuo atveju turėjau didesnes, bet jei mėgstate česnaką, jo gali būti ir daugiau.
4. Įberkite tris arbatinius šaukštelius aitriosios paprikos miltelių. Tiks ir saldžiosios paprikos milteliai, kam norisi mažiau aštrumo. Pati esu gaminusi ir su paprikų miksu, visaip būna skanu. :)
5. Užvirinkite marinatą iš 0,5 litro 9 % acto ir vieno kilogramo cukraus, užpilkite ant agurkų.