Audronės silkė su morkomis, paprikomis, svogūnais ir aliejumi

Autorius apie receptą

Audronės silkė su morkomis, paprikomis, svogūnais ir aliejumi – tai patiekalas, kuris spinduliuoja lietuviška tradicija ir jaukumu. Ši silkė puikiai tinka ne tik didžiosioms metų šventėms, tokioms kaip Kūčios ar Kalėdos, bet ir įprastam vakarui, kai norisi kažko ypatingo, bet kartu paprasto. Gaivios ir švelniai saldžios morkos, traškios paprikos bei aromatingi svogūnai sukuria tobulą dermę su sūria silkės filė. Šis receptas gimė iš mūsų skaitytojos Audronės rekomendacijos ir jau tapo daugelio mėgstamu užkandžiu. Be to, patiekalas yra maistingas ir pakankamai sotus, tačiau lengvas, tad puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas vakarienei. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Silkių filė galima keisti švelnesne silke be galvos, kurią reiktų išmirkyti vandenyje, kad sumažėtų sūrumas.
  • Morkas galima pakeisti burokėliais, jei norisi ryškesnės spalvos ir saldumo.
  • Paprikas galima naudoti tiek raudonas, tiek geltonas ar net žalias, priklausomai nuo skonio ir turimų daržovių.
  • Svogūnus galima keisti raudonaisiais svogūnais, kurie yra švelnesni ir saldesni.
  • Petražoles galima pakeisti krapais ar kalendra, jei norisi kitokio aromato.
  • Aliejų galima naudoti tiek saulėgrąžų, tiek alyvuogių, priklausomai nuo pageidaujamo skonio ir aromato.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Silkę rekomenduojama perplauti šaltu vandeniu ir nusausinti, kad skonis būtų švaresnis ir malonesnis.
  • Morkas geriausia tarkuoti stambia burokine tarka, kad jos nesukristų ir išlaikytų tekstūrą.
  • Svogūnus prieš kepant galima trumpai pamirkyti acte ar citrinos sultyse, kad sumažėtų aštrumas.
  • Kepant daržoves, svarbu jų neperkepti – pakanka, kad jos suminkštėtų, bet išlaikytų lengvą traškesį.
  • Patiekalą galima pagardinti trupučiu maltų juodųjų pipirų ar šlakeliu citrinos sulčių prieš patiekiant.

Ingredientai

    • silkių filė: 400 gramų
    • morkos: 3
    • paprikos: 1
    • svogūnai: 2-3
    • petražolės
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sutarkuojame morkas.
  2. 2. Tuomet smulkiai supjaustome svogūną.
  3. 3. Mažais gabaliukais supjaustome papriką.
  4. 4. Tada morkas pakepiname keptuvėje su aliejumi, sudedame svogūną bei paprikas.
  5. 5. Silkės file supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir sudedame į lėkštę.
  6. 6. Ant pakeptų daržovių sudedame silkę. Jeigu mėgstate galite viską sumaišyti.
  7. 7. Patiekiame ir skanaujame.

Atsiliepimai

Laima Mikailienė

Paprasciausiai silke su troskintomis darzovemis, mociutes taip ruosdavo. taip, sutinku - skani. bet eiline ir nieko cia per sventes su ja nenustebinsi
Atsakyti

Irena

Senų, seniausias receptas. Nieko stebuklingo ir nieko naujo😂. UV

Patarimas

Jeigu dedate pomidorų padažo, būtinai reikia įdėti šaukštelį ar du CUKRAUS - pakeičia labai skonį į gerą pusę......
Atsakyti

Aina

Senas kaip pasaulis šis receptas.
Atsakyti

Marija

Labai skanu ,kai itarkuosit ir patroskinsit pastarnokoo
Atsakyti

Rene

Jaunimuj tai naujove tokie seni receptai😊
Atsakyti

Rene

Jum seni o jaunimuj nauja😊
Atsakyti

Aina

Nauja - tai užmiršta sena. Tikrai šį receptą žino visos, kas gamina ,ir pakoreguoja pagal save. Aš dedu džiovintas spanguoles ir apibarstau kedro riešutukais. Pomidorų padažas būtinas. Skanu, jei mėgsti silkę.
Atsakyti

SITAM

receptui daug daug metų, nemėgstu paprikų, bet dedu tomato ir BŪTINAI šaukštelį cukraus, labai pakeičia skonį, o kitą ruošiu su svogūnais, abrikosais, slyvomis, razinom ir džiovintais obuoliais, viską susmulkinti, truputį citrinos sulčių.
Atsakyti

Stanislava Šileikienė

Svogūnai, morkos, džiovinti obuoliukai. Džiovintus obuolius pamirkyti vandenyje. Pakepinti su šlakeliu aliejaus svogūną, morką, sudėti pasmulkintus obuoliukus. Kartais dar pomidorų padažo užmetu porą šaukštų. Skonis senai žinomas, bet laaaabaaai skanu.
Atsakyti
Audronės silkė su morkomis, paprikomis, svogūnais ir aliejumi

Dalia Šiaulienė

Kelintų metų topas?
Atsakyti

Julia

Man skanu,kai pasitroskinus svogunams su morkom,įdedu sauksta pom.padazo ir saujele razinu..Patroskinu dar keleta minuciu...atvesus darzovems dedu prie silkes.
Atsakyti

genute

Ar yra receptu be paprikos , aš jos NEMĖGSTU ,ką beskaitysi visur ji dedama
Atsakyti

Elvyra Kripaviciene

Galite dėti morka svogūną, pakepintų graikinių riešutų ir aštresnio ketcupo pagal skonį, morkas smulkiai sutarkuoji ir su ketcupu svogūnais ir riešutais pakepini

dalyte

Nedėti paprikos ir bus receptas be paprikos. Išradingiau ir paprasčiau į viską žiūrėkite. Ramių švenčių jums. Ir skanių patiekalų. Ta moteriškė, kuri sako, kad receptą žino apie 60 metų, tikrai gamindavo be paprikos, nes anksčiau jos paprasčiausiai nebuvo...

Ina

Vietoj paprikos dedu džiovintus obuolius ar kt. vaisius.

Irena

Svogūnai + morkos, pakepinti aliejuje. Jei mėgstate saulėgrąžas, pakepinti sausoje keptuvėje ir užbarstyti.

S.A.

Jeigu paprikos nemėgstate, jos tiesiog nededate ir viskas gausis OK!

Loreta

Cia dar truksta antaninio obuolio,pakepti labai trumpai
Atsakyti

Bm

Sitokia silke gaminu jau daugiau nei 30 metu
Atsakyti

Irena

Aš irgi😀

Zina Simaityte Kiseliova

Receptas senas kaip šis pasaulis, bent aš jį žinau jau 60 metų
Atsakyti

Nijolė

Pritariu 🙂

dalia

niekada paprikos nededu, galima saliero patarkuot kas mėgsta, galima džiovintų baravykų įdėt, prie svogūnų su morkomis daug kas tinka, nebijokit pabandyti.
Atsakyti

Stasys

Morkas, svogūnus ir paprikas troškinu. Silkę supjaustau mažais gabaliukais ir įdedu į karštą troškinį, sumaišau palaukiu kol atvės, vėliau ant viršaus dedu pora šaukštų stipraus padažo, išmaišau, silkė palieka tokia skani kaip kokie džiovinti baravykai, tinka su karštomis bulvėmis. Šitaip gaminu 15 metų.
Atsakyti