tarkuotas parmezanas: 80 gramų (arba kitas fermentinis sūris)
švieži bazilikai: saujelės
alyvuogių aliejus: 4 šaukštų
druska
Recepto paruošimas
1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros. Tada baklažanus nulupame bei supjaustome griežinėliais (apie 3–4 milimetrų storio) ir apkepame iš abiejų pusių keptuvėje, kad truputį suminkštėtų (be riebalų).
2. Tuomet apskritą kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi, o po to išklojame su tešla (tiek dugną, tiek kraštus). Paskui į skardos vidų sluoksniuojame keptus baklažanus. Kiekvieno sluoksnio viršų apibarstome sutarkuotu sūriu, kapotais bazilikais bei apšlakstome alyvuogių aliejumi ir apibarstome druska.
3. Kepame orkaitėje apie 40 minučių. Patiekiame atvėsusį. Skanaujame!