Balzaminė vištiena

2018-04-26 Autorius Medėjos blogas

Balzaminė vištiena

Ingredientai

    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnai: 1 (pjaustytas plonais griežinėliais)
    • raudonosios paprikos: 1 (pjaustyta plonais griežinėliais)
    • česnakas: 2 skiltelių (smulkintos)
    • vištienos krūtinėlės: 2 (perpjautos per pusę)
    • džiovinti raudonieji čili pipirai: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • malti pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • balzaminis actas: 0,25 stiklinės
    • konservuoti smulkinti pomidorai: 1 skardinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dideliame puode įkaitiname ant vidutinio kaitrumo ugnies aliejų. Sudedame svogūną bei papriką ir pakepiname maždaug 5 minutes. Sudedame česnaką ir čili bei pakepiname maišydamos maždaug 60 sekundžių.
  2. 2. Vištieną pabarstome druska bei pipirais. Sudedame vištienos krūtinėles į daržoves bei apkepame maždaug 4 minutes ant kiekvienos pusės. Supilame actą bei pomidorus ir leidžiame užvirti.
  3. 3. Sumažiname truputį ugnį bei paverdame maždaug 25 minutes kartais pamaišydamos. Patiekiame. Skanaujame!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Beatos tailandietiška sriuba su kokosų pienu
(1)
Vištiena kokosų pieno padaže su paprikomis, gvatemalietiškai
(10)