pienas: 0,75 stiklinės (galima naudoti ir pilną stiklinę)
vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
sutrinti prinokę bananai: 3 (dideli)
išlydytas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų (arba 4 valgomųjų šaukštų aliejaus)
Žemės riešutų padažui:
žemės riešutų sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
pienas: 0,25 stiklinės
miltelinis cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pradžioje dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, cinamoną bei muskatą. Po truputį nuolatos maišydamos pilkite pieną, vanilės ekstraktą bei sviestą (arba aliejų). Įmaišykite trintus bananus.
2. Tuomet įkaitinkite keptuvę, sumažinkite ugnį iki vidutinės. Pilkite maždaug 3–4 valgomuosius šaukštus tešlos kiekvienam blynui bei kepkite, kol viršuje pasirodo burbuliukų (apie 2–3 minutes). Apverskite bei kepkite kitą pusę dar kelias minutes.
3. Tada visus padažui skirtus produktus maišydamos kaitinkite puode, kol padažas tampa vientisas. Skanaukite!
Atsakinėjama į Komentarą