Bananiniai blynai su žemės riešutų padažu

2017-10-17 Autorius Medėjos blogas

Bananiniai blynai su žemės riešutų padažu

Ingredientai

    Blynams:
    • miltai: 2 stiklinių
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • rudasis cukrus: 0,25 stiklinės
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • muskato riešutas: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • pienas: 0,75 stiklinės (galima naudoti ir pilną stiklinę)
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • sutrinti prinokę bananai: 3 (dideli)
    • išlydytas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų (arba 4 valgomųjų šaukštų aliejaus)
    Žemės riešutų padažui:
    • žemės riešutų sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 0,25 stiklinės
    • miltelinis cukrus: 4 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, cinamoną bei muskatą. Po truputį nuolatos maišydamos pilkite pieną, vanilės ekstraktą bei sviestą (arba aliejų). Įmaišykite trintus bananus.
  2. 2. Tuomet įkaitinkite keptuvę, sumažinkite ugnį iki vidutinės. Pilkite maždaug 3–4 valgomuosius šaukštus tešlos kiekvienam blynui bei kepkite, kol viršuje pasirodo burbuliukų (apie 2–3 minutes). Apverskite bei kepkite kitą pusę dar kelias minutes.
  3. 3. Tada visus padažui skirtus produktus maišydamos kaitinkite puode, kol padažas tampa vientisas. Skanaukite!
Recepto autorius Medėjos blogas

Atsakinėjama į Komentarą

Ploni lietiniai
(7)
Žemaičių blynai su vištiena ir sūriu
(11)
Blynų tortas Petsonas
(2)