Mėlynių ir bananų keksiukus aš pati asmeniškai itin mėgstu prie rytinės kavos. Jie gaunasi lengvai saldūs, su gaivia mėlynių rūgštele ir labai minkšti - tokiems keksiukams niekas nepasakys ne!
Mano pačios vyras (jis amerikietis) labai mėgsta įvairiausius keksiukus bei mufinus. Ir jis ant manęs visada supyksta, kai pasakau, kad kepsiu keksiukų, bet iškepusi ant jų neuždedu visiškai jokio kremo. O pyksta ne be reikalo, nes Jungtinėse Amerikos Valstijose yra įprasta, kad keksiukais vadinami tik tie keksiukai, kurie yra puošti kokiu nors kremu. Jeigu keksiukas neturi kremo, tai yra vadinama mufinu (jie dažniausiai būna kiek didesni, drėgnesni) ir nebandykite ginčytis, kad tai keksiukas! Greitai būsi nuteistas ir dar labai kreivai nužvelgtas. :)
Na, bet Lietuvoje mums visi keksiukai, ar su kremu, ar be jo, yra tiesiog keksiukai… Net nežinau, ne visada suprantu šias amerikiečių keistenybes.. Bet su saviškiu net nemėginu ginčytis, jei jau sugalvoju kepti "keksiukų" be kremo, jo mėgstamų mufinų, tuomet ypatingai stengiuosi nepamiršti pavadinti juos mufinais (angliškai muffins). Kitaip tikrai liksiu nesuprasta su savo pažadais ir išvadinta melage. :) Ech, tie linksmi kalbos kuriozai. O dabar einame gaminti!
Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti 12 keksiukų.
Aliona
Atsakyti