sviestas: 150 gramų (veganai gali dėti puse stiklinės bekvapio aliejaus)
miltai: 1-1,5 stiklinės (tešla turi būti grietinės tirštumo)
cukrus: 0,5 stiklinės (arba kitas saldiklis)
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
skanėstai pasirinktinai: vanilininas, aguonos, kokoso drožlės, razinos arba kas tik norisi
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių blenderiu arba šakutės pagalba sutrinkite bananus kol gausis košelė. Ištirpinkite sviestą vandens vonelėje bei pilkite į bananų masę (arba aliejų). Dėkite cukrų ir pasirinktus skanėstus.
2. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei pilkite į bananų masę. Viską sumaišykite.
3. Tada keksiukų formeles užpildykite maždaug du trečdalius tūrio. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių.
4. Iškepusius keksiukus galite, jeigu norisi, pabarstyti cinamonu, cukraus pudra arba bet kuriuo kitu glaistu. Skanaukite!
5. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Atsiliepimai