Bananų ir medaus duona

2020-05-26 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Bananų ir medaus duona
Šią duoną šiek tiek užtrunka pagaminti, bet verta pabandyti. Jau greitai kartosiu savo virtuvėje vėl. :)

Ingredientai

    • bananai: 3
    • skystas medus: 4 šaukštų
    • kvietiniai miltai: 500 gramų
    • šviežios mielės: 15 gramų
    • cukrus: 1 šaukšto
    • smulki druska: 0,5 šaukšto
    • miltai (pabarstymui)
    • pienas: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nulupame bananus, po to sutriname plakikliu. Gausime labai skystą košelę.
  2. 2. Supilame košelę į matavimo indą ir pripilame vandens tiek, kad iš viso būtų 315 mililitrų.
  3. 3. Mieles išsukame su cukrumi ir šaukštu pieno. Padedame šiltai kol suputos.
  4. 4. Pirmas etapas: Supilame miltus ant švaraus paviršiaus ir viduryje padarome didelį šulinį.
  5. 5. Įpilame į šulinį pusę bananų košės, supilame mieles, druską ir išmaišome šakute.
  6. 6. Antras etapas: Lėtai, bet tvirtai įmaišome miltus aplink šulinį (nesugriauname šulinio sienų, nes ištekės bananų košė).
  7. 7. Pamažu verčiame miltus į vidurį, kol gausime standžią tešlą.
  8. 8. Po to supilame likusią bananų košę.
  9. 9. Maišome kol vėl pasidarys standi tešla, tuomet galėsime įmaišyti ir likusius miltus, kad tešla neliptų.
  10. 10. Pasimiltuojame rankas ir minkydami bei plekšnodami tešlą įmaišome likusius miltus.
  11. 11. Trečias etapas: Iš peties maigome, lankstome, tapšnojame ir voliojame tešlą maždaug 4-5 minutes, kol ji pasidaro minkšta bei tampri.
  12. 12. Ketvirtas etapas: Tešlą apibarstome miltais.
  13. 13. Sudedame ją į dubenį, uždengiame maistine plėvele, kildiname kol padvigubės.
  14. 14. Penktas etapas: Kai jau tešla iškyla, pamaigome, kad išeitų oras.
  15. 15. Tešlai galima suteikti norimą formą ir tuomet dedame į kepimo formą.
  16. 16. Tada dar kartą leidžiame tešlai iškilti ir padvigubėti. Aš pati suformavusi padėjau į šaldytuvą, ir kilo šaldytuve per visą naktį.
  17. 17. Šeštas etapas: Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.
  18. 18. Pakepus pirmas 10 minučių apšlakstome medumi ir toliau kepame dar 15 minučių.
  19. 19. Iškeptą šiek tiek paliekame, kad atvėstų. Lepinamės!
  20. 20. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.
Ruginė duonytė su raugu
(4)