BBQ vištiena su kukurūzų salsa

2025-03-18 Autorius Žiupsnis meilės ir pipirų

BBQ vištiena su kukurūzų salsa
Ar manote, kad tikrą BBQ galima mėgautis tik lauke su specialia kepsninė? Turiu jums gerą naujieną – gardžią BBQ vištieną galima pasigaminti ir namuose, netgi paprastoje keptuvėje! Nors tradicinio dūmo kvapo šiame recepte nerasite, bet skonis jus tikrai nustebins ir prilygs restorano lygiui. Šio patiekalo paslaptis – kokybiškas BBQ padažas su juoduoju česnaku, kuris suteikia mėsai nepakartojamą skonį ir aromatą. Švelni vištienos šlaunelių mėsa, apskrudusi ir prisigėrusi gardaus padažo, puikiai dera su gaiviu kukurūzų salsos priedu. Šis derinys – tikra šventė skonio receptoriams! 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje vištienos šlaunelių mėsos galite naudoti vištienos krūtinėlę, šlauneles su kaulais ar net kalakutienos gabalėlius. 
  • BBQ padažą su juoduoju česnaku galima pakeisti klasikiniu BBQ padažu, pridedant smulkintų kepintų česnakų. 
  • Kukurūzų salsoje vietoj šviežių pomidorų galite naudoti vyšninius pomidoriukus arba net keptus paprikų gabalėlius. 
  • Raudonąjį svogūną galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba laiškiniais česnakais. 
  • Patiekimui vietoje virtų ryžių puikiai tiks ir bolivinė balanda, kuskusas, bulvių košė ar net šviežių daržovių salotos

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Geriausiam rezultatui pasiekti, leiskite vištienai marinuotis bent 30 minučių, o dar geriau – 2-3 valandas ar net per naktį. Taip mėsa prisigėrus padažo ir prieskonių bus dar skanesnė. 
  • Kepant vištieną, pradėkite nuo aukštos temperatūros, kad susiformuotų skani, karamelizuota plutelė, o tada sumažinkite kaitrą ir kepkite toliau, kad mėsa iškeptų tolygiai ir liktų sultinga. 
  • Kukurūzų salsą ruoškite tik prieš patiekimą, kad ji išliktų šviežia ir traški. 
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, į salsą galite įdėti smulkintų čili pipirų arba šiek tiek Tabasco padažo. 

Ingredientai

    • Vištienos šlaunelių mėsa: 800 g 
    • BBQ padažas su juoduoju česnaku: 6 šaukštai 
    • Druska: pagal skonį 
    • Juodieji pipirai: pagal skonį 
    • Malta paprika: 1 šaukštelis 
    • Malta rūkyta paprika: 1 šaukštelis 
    • Česnakų granulės: 1 šaukštelis 
    • Džiovinti raudonėliai: 1 šaukštelis 
    • Konservuoti kukurūzai: 1 skardinė (300 g) 
    • Pomidoras: 1 vidutinio dydžio 
    • Raudonasis svogūnas: 1/4 vidutinio 
    • Petražolės: 10 šakelių 
    • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai 
    • Ryžiai: 300 g 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. 2. Dėkite mėsą į dubenį, tuomet apibarstykite druska, juodaisiais pipirais, malta paprika, malta rūkyta paprika, česnakų granulėmis ir džiovintais raudonėliais.
  3. 3. Rankomis gerai išmaišote mėsą, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  4. 4. Dabar supilkite BBQ padažą su juoduoju česnaku ir vėl kruopščiai išmaišykite, kad visa vištienos mėsa tolygiai pasidengtų padažu.
  5. 5. Dubenį su marinavusia mėsa uždengiate maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių, o geriausia – 2-3 valandoms.
  6. 6. Kol vištiena marinuojasi, reikia paruošti kukurūzų salsą.
  7. 7. Konservuotus kukurūzus nukoškite ir suberkite į vidutinio dydžio dubenį.
  8. 8. Pomidorą perpjaunate pusiau, išimate sėklas ir smulkiai supjaustykite kubeliais.
  9. 9. Raudonąjį svogūną būtina supjaustyti itin smulkiais kubeliais.
  10. 10. Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite.
  11. 11. Visus paruoštus ingredientus sudėsite į dubenį su kukurūzais.
  12. 12. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, tada užpilkite alyvuogių aliejumi.
  13. 13. Viską labai gerai išmaišysite, kad skoniai susijungtų. Salsą pastatykite į šalį.
  14. 14. Praėjus marinavimo laikui, įkaitink keptuvę ant vidutinės-aukštos kaitros.
  15. 15. Marinuotą vištieną dėkite į įkaitintą keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių, kol susiformuos gražiai apskrudusi plutelė (maždaug po 3-4 minutes kiekvienai pusei).
  16. 16. Sumažinę kaitrą iki vidutinės-žemos, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite dar apie 15-20 minučių, kol vištiena visiškai iškeps viduje (vidaus temperatūra turėtų pasiekti 75°C).
  17. 17. Kol vištiena kepa, galite išsivirti ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės.
  18. 18. Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės ir leiskite jai šiek tiek pailsėti (apie 5 minutes).
  19. 19. Tada vištienos gabalėlius dar kartą aptepkite šviežiu BBQ padažu ir supjaustote juostelėmis.
  20. 20. Į lėkštę pirmiausia dėkite išvirtus ryžius, ant viršaus – paruoštą kukurūzų salsą ir vištienos juosteles.
  21. 21. Patiekalą apibarstote papildomai smulkintomis petražolėmis ir šalia padėkite indelį su papildomu BBQ padažu.
BBQ vištiena su kukurūzų salsa
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų
Vištiena medaus ir sojos padaže
(1)
KK+ marinatas vištienai su actu
(7)