Antienos ir vištienos kukuliukai su pievagrybių padažu

2018-07-18 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Antienos ir vištienos kukuliukai su pievagrybių padažu
Šiuos paukštienos kukuliukus pagamintus iš vištienos ir antienos galima tiek kepti orkaitėje, tiek išsikepti keptuvėje, tiek troškinti puode. Man pačiai labiausiai patinka juos kepti orkaitėje ir su padažu - tad šį variantą Jums ir rekomenduoju šį kartą išmėginti. Su šeima apsivalgėm ir negalėjom patikėti kaip buvo skanu.

Ingredientai

    • šviežių ančiukų filė su oda: 550 gramų
    • vištienos krūtinėlė: 240 gramų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • kiaušiniai: 1
    • malti džiūvėsėliai: 6 valgomųjų šaukštų
    • džiovinti čiobreliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • šviežiai pjaustytos petražolės: žiupsnelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    Pievagrybių padažui:
    • pievagrybiai: 100 gramų
    • svogūnai: 1
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • pjaustyti švieži krapai: žiupsnelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuo ančiukų file nupjauname odą bei sumalame. Taip pat sumalame vištienos krūtinėlę.
  2. 2. Tuomet svogūną supjaustome smulkiais kubeliais, kepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol suminkštės. Dedame išspaustas česnako skilteles, kepame maždaug 30 sekundžių bei paliekame šiek tiek pravėsti.
  3. 3. Tada į dubenį dedame maltą antieną ir vištieną, dedame keptą svogūną su česnakais, įmušame kiaušinį, suberiame džiūvėsėlius, čiobrelius, petražoles, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išminkome.
  4. 4. Po to grėgnomis rankomis formuojame norimo dydžio kukuliukus bei sudedame į kepimo skardą ištiestą su kepimo popieriumi. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes, arba tol, kol iškeps.
  5. 5. Pievagrybių padažas: Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus, sudedame pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Kai tik jis suminkštės, dedame griežinėliais supjaustytus pievagrybius bei kepame keletą minučių. Tada pilame grietinėlę, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais bei patroškiname dar keletą minučių, kol padažas sutirštės. Pabaigoje suberiame šviežius krapus.
  6. 6. Tiekiame iškeptus kukuliukus su pievagrybių padažu bei mėgiamu garnyru. Skanaujame!
  7. antienos ir vištienos kukuliai su pievagrybių padažu
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau vištienos kukulių receptų rasite: Vištienos kukuliai.
Keptų moliūgų sriuba su vištienos kukuliais ir grietinėle
(4)
Blyneliai su vištiena ir pievagrybiais
(1)