1. Iš pradžių atsveriame cukrų į virimo puodelį, supilame vandenį bei užkaičiame virti sirupą, jokiu būdu nemaišome.
2. Kai jau užvirs, ir pradės tolygiai kunkuliuoti, galite pradėti plakti baltymus. Juos dedame tik į labai švarų indą bei plakame iki standžių putų, suberiame rūgštelę.
3. Patikriname sirupą šakute arba sąvaržėle, greitai įkišame bei papuečiame, jei tįsta plonais siūlais, tuomet galite plikinti baltymus. Jei dar nesipučia, dar paverdame. Reikia itin stebėti, kad nepervirtų.
4. Nesustodamos plakti, plona srovele tarp šluotelės ir indo krašto lėtai pilame sirupą. Plakame tol, kol kremas gerokai atvės bei taps blizgus blizgus.
5. Po to bezė kremą krečiame į konditerinį maišą bei puošiame/dekoruojame tortus. Iš likučio galite pasidžiovinti morengų.
Šiuo kremo kiekiu pavyksta apipuošti ganėtinai nemažą ~30 centimetrų skersmens tortą.
6. Pastebėjimas: Pagal visas kulinarijos taisykles bei reikalavimus, būtina prieš puošiant bezė kremu, visus tortus aptepti su sviestiniu kremu. Bet aš pati esu dariusi ir be sviestinio, nenuslinko man kažkaip nei karto.
7. Rekomendacija: Daugiau kremų receptų rasite: Kremai.
8. Pastebėjimas: Žemiau nuotraukose puošimai bezė kremu.