Biscotti - apelsininiai džiūvėsėliai su tropiniais vaisiais

2018-12-18 Autorius Jurgittos receptai

Biscotti - apelsininiai džiūvėsėliai su tropiniais vaisiais

Ingredientai

    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • apelsinų sultys: 3 valgomųjų šaukštų
    • apelsino žievelė: iš 1 vnt.
    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintų tropinių vaisių mišinys "Arimex": 200 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kambario temperatūros kiaušinį su cukrumi plakite iki purios masės. Supilkite sultis bei dar kartą išplakite. Tada berkite miltus, kepimo miltelius, druską ir apelsino žievelę, išmaišykite. Džiovintus vaisius nuplaukite karštu vandeniu bei sumaišykite su tešla.
  2. 2. Tuomet dalinkite tešlą į dvi dalis bei suformuokite du batono tipo kepaliukus (galite šiek tiek plokštesnius, nes kepdami pakils).
  3. 3. Kepkite juos iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių (žiūrime pagal savo orkaitę), kol iškepa, bet nesukietėja per daug - supjausčiusios juos dar kepsite. Šiek tiek atvėsinkite ant grotelių bei aštriu peiliu supjaustykite 1 centimetro storio riekelėmis. Jeigu visgi kepaliukai per stipriai sukietėja, prieš pjaustydamos apšlakstome juos vandeniu.
  4. 4. Grąžinkite riekeles į orkaitę bei džiovinkite 130 laipsnių temperatūroje maždaug 30-40 minučių, kol gražiai paruduoja. Kepdamos galite juos pavartyti, kad abi pusės būtu vienodos spalvos (apačia įprastai kepa greičiau). Iškeptus/padžiuvusius atvėsinkite ant grotelių. Laikykite sandariame sausame inde. Bet jų taip greit nelieka, kad ir indo neprireiks.:) Skanaus!
  5. 5. Pastebėjimas: Visi mano namai tiesiog pakvipo apelsinais (nuo tarkuotos žievelės), todėl rekomenduoju ją būtinai dėti. Kepiau juos pirmą kartą ir tikrai dar kepsiu ateityje.
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau biscotti receptų rasite: Biscotti receptai
Valgomos dovanos: Cidonijų sūris (Membrillo)
(5)